Tone de alimente destinate persoanelor blocate de zăpadă continuă să ajungă în aceste zile la Buzău din toate colțurile țării.Credincioșii bisericii „Sfântul Antonie cel Mare” din municipiul Constanța au adunat peste cinci tone de alimente neperisabile, în cadrul campaniei lansată de către Arhiepiscopia Tomisului „Împreună să biruim viscolul”, ce au ajuns deja la azilul de bătrâni din Ulmeni, unde sunt cazate 20 de persoane.
Şi cadrele Penitenciarului Poarta Albă din judeţul Constanţa, împreună cu deţinuţii și personalul Penitenciarului Spital Poarta Albă, au strâns produse alimentare, pe bază de voluntariat, pentru a fi trimise locuitorilor din zonele sinistrate. În ultimele zile, deţinuţii încarceraţi la Poarta Albă au donat produse alimentare provenite din pachetele primite de la familii sau achiziţionate de la magazinele din interiorul locului de deţinere, constând, în principal, în conserve, biscuiţi, sticle cu apă şi băuturi răcoritoare. Produsele alimentare donate au fost predate la punctele de colectare special înfiinţate în acest scop în municipiul Constanţa.
Și localnicii din satul Lunca comuna C.A. Rosetti au primit astăzi câteva tone de alimente atât din partea organizației județene a PNL Buzău cât și din partea unor alpiniști veniți special de la Cluj pentru a aduce alimente și pentru a-i ajuta pe oameni să mai scape de zăpadă. Deși mare parte din ulițele satului au fost eliberate de zăpadă cu ajutorul utilajelor Primăriei în zona mai sunt și la această oră case sau gajduri acoperite total de zăpadă.
De asemenea, și două autospeciale ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş cu alimente de bază şi au ajuns astăzi în trei localităţi din judeţul Buzău, grav afectate de ninsorile abundente şi viscolul puternic, bunurile fiind adunate de către jandarmii argeşeni şi reprezentanţii primăriei oraşului Mioveni, catedrala oraşului Mioveni şi Spitalul Penitenciar Colibaşi.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, 400 de pachete care cuprind alimente de bază precum ulei, făină, mălai, conserve, zahar, brânză topită, pâine şi apă plată, achiziţionate prin efortul financiar al jandarmilor argeşeni au ajuns deja la Buzău.
,,Sunt pachete cu produse procurate din banii jandarmilor, iar alte aproximativ 500 de kg de alimente, venite din partea Spitalului Penitenciar Colibaşi, a primăriei Mioveni şi a catedralei din acest oraş si au fost aduse în două autospeciale în localităţile Robeasca, Rusetu şi Pogoanele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, locotenentul Liviu Saia.
Totodată, Consiliul Judeţean Argeş a aprobat deblocarea de bani din fondul de rezervă pentru judeţele Vrancea şi Buzău. În condițiile în care Guvernul a alocat Buzăului doar 35.500 de lei iar Vrancei 86.500 lei C.J.Argeș a trimis către cele două județe nu mai puțin de 400.000 de lei. Banii urmează să ajungă direct în comunele cele mai afectate de căderile masive de zăpadă.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.