Mai mulţi primari din judeţul Buzău, grav afectat de ninsori, spun că de când au început să ajungă ajutoarele în localităţile izolate de nămeţi oamenii se ceartă între ei ori acuză autorităţile că împart pachetele preferenţial.

Pentru mulţi dintre localnici, o sticlă de ulei şi o pungă cu mălai sunt motive de dispută. Mai ales că ajutoarele au venit pe rând, iar primăriile au trebuit să împartă totul astfel încât să poată da fiecăruia câte ceva. La Scutelnici, primarul Sandu Chircu, spune că şi în localitatea pe care o conduce au apărut neînţelegeri între oameni pe motiv că unii au primit mai multă mâncare, alţii mai puţină: „La români e scandal oriunde s-ar da ajutoare”. De asemenea, primarul localităţii Robeasca, Domnica Vlad, susţine că ajutoarele au creat „zâzanie”, fiind localnici care s-au plâns că alimentele sunt împărţite preferenţial.

Pe de altă parte, viceprimarul localităţii Glodeanu Siliştea, Constantin Licu susţine că alimentele care au fost distribuite de la Primărie au fost împărţite în mod egal localnicilor din zonele izolate, însă certurile dintre localnici s-au iscat din cauza celor care au împărţit ajutoarele fără a colabora cu Primăria, ci pe cont propriu.

Judeţul Buzău a fost grav afectat de ninsori şi viscol în ultimele săptămâni. Mii de oameni au rămas izolaţi după ce drumurile au fost acoperite de nămeţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.