Alertă în rândul medicilor epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică după ce patru copii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani din Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă de pe strada Horticolei au fost diagnosticaţi clinic cu scarlatină.
Potrivit directorului DSP Buzău, medicul Venera Acsinte, primele semne de boală au apărut pe 15 noiembrie la un copil care brusc a început să facă febră, să aibă dureri în gât şi o erupţie pe piele. Ulterior, alţi trei copii au început să prezinte aceleaşi simptome, în urma consultului stabilindu-se că micuţii sunt bolnavi de scarlatină, o boală infecto-contagioasă cu debut brusc, cu înrăutăţirea stării generale şi care necesită tratament sub supravegherea unui specialist.
Conform sursei citate, abia ieri a fost anunţat DSP-ul, fiind luate măsuri urgente de limitare a riscurilor apariţiei de noi îmbolnăviri. Sălile au fost dezinfectate, epidemiologii au cerut triaj zilnic şi raportarea tututor suspiciunilor de noi îmbolnăviri precum şi anchete care-i privesc pe copiii care vin din afara centrului şi care au lipsit, fără să fie cunoscute motivele.
Cei patru bolnavi de scarlatină de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă sunt internaţi, în prezent, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău.. Medicii spun că sunt în stare bună însă mai au nevoie de tratatement şi supraveghere din partea specialiştilor.
Scarlatina este una dintre bolile infecţioase care se manifestă în general la copii şi îndeosebi la cei cu un sistem imunitar scăzut. Primele simptome cu care micuţii se confruntă în cazul acestei afecţiuni sunt febra foarte mare de pînă la 40 de grade, durerile în gît, inflamarea amigdalelor dar şi o erupţie de mici puncte pe piele. Odată stabillit diagnosticul de scarlatină, bolnavul trebuie internat şi supravegheat îndeaproape pentru a nu apărea complicaţii.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.