Gheorghe Mărunțiș-socrul lui Florin Cojocaru

Sinucidea ofițerului Florin Cojocaru stârnește reacții la adresa șefilor din Poliția buzoiană. La patru zile de la tragedie, rudele poliţistului fac dezvăluiri incendiare şi arată cu degetul către şefii sinucigaşului.

Socrul ofiţerului, Gheorghe Mărunţiş, este de părere că acesta a ajuns să se sinucidă din cauza presiunilor la care ar șefii săi direcți l-ar fi supus în ultima vreme. Bărbatul crede că aceștia i-ar fi dictat cum să soluţioneze anumite dosare în care apar nume ale unor primari buzoieni. Florin Cojocaru nu ar mai fi suportat să i se spună ce să facă, contrar legii, şi ar fi cedat la ameninţările că va fi dat afară din serviciu. Tot socrul poliţistului a mai relatat că presiunile erau atât de mari, încât chiar el l-ar fi sfătuit să renunţe la profesia de poliţist şi să se reorienteze către un alt loc de muncă. Ofițerul terminase Dreptul la Academia de Poliție și avea un master în același domeniu, drept pentru care nu ar fi trebuit să fie un capăt de țară renunțarea la haina de polițist. Florin Cojocaru i-ar fi spus însă socrului său că a muncit prea mult pentru a se da bătut şi pentru a renunţa la meseria pe care o iubea atât de mult.
În fața acestor acuzații extrem de grave și care aruncă semne de întrebare și suspiciuni asupra activității conducerii Poliției, comanda Inspectoratului Județean de Poliție a formulat astăzi un punct de vedere prin care neagă că ofițerul Florin Cojocaru ar fi avut relații încordate cu șefii săi. De asemenea, conducerea IPJ susține, în același comunicat, că inspectorul nu ar fi avut în lucru dosare complexe, așa cum susțin rudele sale.

Publicăm mai jos comunicatul de presă remis în această după amiază de IPJ Buzău, după acuzațiile lansate de rudele inspectorului Florin Cojocaru.

”Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău nu se poate implica în ancheta respectivă şi nu poate face precizări cu privire la împrejurările în care s-a produs acest tragic eveniment, întrucât cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Menţionăm doar că ofiţerul nu se afla în relaţii tensionate cu şefii direcţi sau nemijlociţi şi s-a aflat în concediu medical în perioada 07 – 18.11.2011, afecţiunile nefiind de natură psihică.
Funcţia pe care o ocupa nu a făcut obiectul analizei în vederea restructurării, iar potrivit competenţelor, nu a avut în instrumentare dosare complexe.
Soluţiile în dosarele instrumentate de poliţişti nu se analizează cu şefii direcţi sau nemijlociţi, potrivit Codului de Procedură Penală procurorii fiind singurii care conduc şi controlează nemijlocit activitatea de cercetare penală a poliţiei judiciare şi a altor organe de cercetare speciale.”

Ofiţerul Florin Cojocaru s-a sinucis sâmbătă în sediul Poliţiei municipiului Buzău. Lucra de 15 ani ani în Inspectoratul Judeţean de Poliţie, timp în care nu a fost cercetat disciplinar. Bărbatul trecuse de toate testele psihologice, fără a da de bănuit că ar avea probleme afective ori de altă natură care să-l aducă în pragul sinuciderii, la un moment dat.
Înainte de a se împuşca cu trei gloanţe din pistolul pe care îl avea la brâu, ofiţerul a lăsat un bilet de adio prin care şi-a cerut iertare soţiei şi a rugat-o să-i îngrijească pe cei doi copii ai lor, precizând de asemenea că nu mai merită să trăiască.
Ofiţerul Florin Cojocaru va fi înmormîntat mâine la Cimitirul Sfînta Vineri din municipiul Buzău.

Cristina DINULESCU

Citește și: „Nu mai merit să trăiesc”…. Cuvinte de adio sfâșietoare scrise familiei de ofiţerul sinucigaș

Momente cumplite pentru familia ofițerului Florin Cojocaru. Oamenii așteaptă finalizarea necropsiei pentru a-și putea lua mortul acasă

O sinucidere neașteptată și multe întrebări fără răspuns. Inspectorul Florin Cojocaru avea toate motivele să trăiască

Un polițist s-a sinucis, sâmbătă, în sediul Poliției Municipale, cu pistolul din dotare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.