UPDATE: 8 din cei 10 copii de la școala din Gura Teghii, județul Buzău, care miercuri au ajuns la spital cu atacuri de panică şi vărsături, după ce un copil ar fi pulverizat în clasă, într-o recreaţie, o cantitate mare dintr-un spray odorizant, au fost externați. 2 au rămas internați în Spitalul Orășenesc Nehoiu.

Alertă, miercuri, și la Gura Teghii. 3 ambulanțe și autospeciala de transport victime multiple au pornit spre școala din localitate după ce un apel la 112 anunța că unui număr de 7 copii li s-a făcut rău, prezentând vărsături.

Ajunși la fața locului, medicii au găsit mai mulți elevi din clasa a cincea care acuzau stare de rău iar unii dintre ei vomau. În total, 1o copii au fost preluați de salvări și duși la spitalul Orășenesc Nehoiu, pentru îngrijiri medicale.
Potrivit primarului comunei Gura Teghii, Gheorghe Băcneanu, totul ar fi pornit din joacă și teribilism. Într-o recreație, un copil ar fi pulverizat o cantitate mare dintr-un spray Denim, iar la scurt timp copiilor li s-a făcut rău, suferind, totodată, atacuri de panică.
” Este vorba despre elevi de clasa a cincea de la școala de centru din Gura Teghii. Se aflau în recreație, când unul dintre ei a pulverizat dintr-un spray Denim o cantitate mare. Unora li s-a făcut rău. Inițial, au fost 4 băieți și 3 fete, apoi au fost duși la spital 9 copii. Cei care au inhalat mai mult spray au vomat, celorlalți li s-a făcut rău, suferind și atacuri de panică. Au intervenit profesorii, i-au scos afară, apoi până au venit salvările au fost lângă ei medicul de familie din comună și 2 asistenți. Un copil a spus că a vomat la baie sânge”, a declarat primarul comunei Gura Teghii, Gheorghe Băcneanu.
În același timp, medicul epidemiolog Carmen Scântei din cadrul DSP Buzău susține că în acest caz nu ar fi vorba despre o toxiinfecție alimentară. Doar unul dintre cei 9 copii cărora li s-a făcut rău au consumat miercuri laptele și cornul, primite în cadrul programului guvernamental. Conform sursei citate, cauza îmbolnăvirii elevilor de la Gura Teghii din declarațiile primite până acum de la medicul de familie care a asistat copiii, ar fi spray-ul pulverizat în clasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.