Aleșii municipali au aprobat, joi, în ședința extraordinară, cu 18 voturi „pentru” constituirea SCM Gloria Buzău, clubul sportiv ce va fi finanțat de Primăria municipiului Buzău și care va avea 6 ramuri sportive.

Săptămâna trecută aleșii opoziției au votat împotriva înființării clubului sportiv al municipalității pe motiv că ramuri sportive importante pentru municipiul Buzău nu aveau secții în cadrul SCM „Gloria Buzău” însă după o discuție cu președintele PNL Buzău, Cristine Romanescu consilierii liberali și-au dat girul joi pentru înființarea clubului.

„Am avut o discuție cum era și normal cu domnul Cristian Romanescu, un om de sport, fost mare sportiv al României, președinte al Federației Române de Tenis de Masă, vicepreședinte al Comitetului Olimpic Român pe care l-am convins să voteze ca să avem o mișcare sportivă și la Buzău pentru că acum probabil Buzăul este pe ultimul loc și la acest capitol. S-au mai pus două secții, aeromodelismul și șahul mai ales că la aeromodelism avem și un campionat mondial la Buzău.  Vrem să avem și noi buzoieni care să ne reprezinte la olimpiade, campionate mondiale, europene, etc”, a declarat primarul Constantin Toma.

Chiar și și cu discuții prealabile au existat discuții la adoptarea proiectului de hotărâre. Aleșii liberali au cerut adăugarea unui amendament la proiectul de hotărâre conform căruia să se formeze o comisie care să verifice modalitatea prin care se cooptează sportivii în noul club aflat sub tutela municipalității .

SCM Gloria Buzău va avea secții de fotbal, rugby, handbal, atletism, șah și modelism. Va avea de asemenea un director in persoana președintelui Stejarul Buzău, Vasile Niță, un consiliu director din care vor face parte 5 persoane desemnate tot prin vot de aleșii municipali în persoana profesorilor Aurelian Poterașu, directorul Școlii nr. 11, prof. Gabriel Nicolau, directorul CȘS Buzău, Constantin Mircea și George Ciubotaru cărora li se va alătura și economistul Cristian Ceaușel, consilier personal al primarului.

Conform proiectului de hotărâre aprobat joi de aleșii municipali, noul club va avea și o siglă pe măsura. Ea va cuprinde simbolul Palatului Comunal, denumirea clubului „Sport Club Municipal Gloria Buzău” iar în partea inferioară versul „Hai Buzău, Buzău !” parte a melodiei „Cât e Siriul de mare” cea care dă ora exactă la Palatul Comunal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.