Aleșii municipali au votat unirea cu Republica Moldova

1

Consilierii locali municipali convocați, joi, în ședință extraordinară au votat o declarație de unire cu Republica Moldova. Primarul Constantin Toma a decis convocarea ședinței și a proclamat „Unirea simbolică a Buzăului cu Republica Moldova în numele cetățenilor buzoieni” cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918.
„În anul sărbătoririi Centenarului României Mari, peste o sută de primari din Republica Moldova au votat astfel de declarații de unire cu România şi, de aceea, este o datorie de onoare să le răspundem printr-un gest similar. Facem acest gest mai ales că preşedintele Consiliului de Miniştri de acum o sută de ani al României a fost buzoianul Alexandru Marghiloman”, a declarat primarul Constantin Toma.
Declarația de unire a fost votată în unanimitate de 20 de consilieri care au fost prezenți la ședință și semnată în 35 de exemplare originale care vor ajunge la fiecare dintre consilieri dar și sediul Primăriei și a instituțiilor din subordine.
Totodată, primarul Constantin Toma a spus ca a invitat la spectacolul folcloric „Din suflet românesc” care va avea loc sâmbătă la Sala Sporturilor 120 de primari din Republica Moldova care au adoptat în localitățile lor declarații similare de unire cu România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.