Alte 30 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână la nivelul întregii țări, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând astfel la 15.733, din care 60 de decese, spun reprezentanţii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Potrivit CNSCBT, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 1 februarie este 15.733, din care 60 de decese.
Astfel, în perioada 28 ianuarie – 1 februarie, au fost raportate încă 30 de cazuri nou confirmate, în 8 judete şi municipiul Bucureşti. Dintre acestea, nouă cazuri au fost raportate în Bihor, şase în Mehedinţi, cinci în Buzău, trei în Maramureş, câte două în Bucureşti şi Timiş şi câte unul în Argeş, Ilfov şi Teleorman. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.
În afara rujeolei, și mai multe cazuri de scarlatina au fost confirmate în unitățile de învățământ din județul Buzău. Medicii de sănătate publică speră ca incidența acestor afecțiuni,m dar și a virozelor și gripei, să scadă odată cu vacanța intersemestrială care a început vineri. Elevii și preșcolarii se vor întoarce la cursuri luni, pe 11 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.