Constantin BOSCODEALA

Primarul Buzăului Constantin Boșcodeală a mai primit un răgaz până pe 16 iunie, atunci când magistrații de la Curtea de Apel Brașov, acolo unde se judecă apelul formulat de edil condamnat de o primă instanță la 5 ani de detenție, au decis un nou termen în procesul său.
Amânarea a venit după ce avocatul angajat de edilul buzoian a depus noi documente și înscrisuri prin care încearcă să demonstreze nevinovăția lui Constantin Boșcodeală, acuzat de abuz în serviciu în dosarul ”Gloria”.

În 10 februarie, Constantin Boşcodeală a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2013, fiind acuzat că a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei către Fotbal Club Gloria Buzău, decizia Judecătoriei Braşov nefiind definitivă.

În iulie 2013, Constantin Boşcodeală a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, fiind acuzat, printre altele, că ar fi dat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei Asociaţiei Sportive Fotbal Club Gloria Buzău.

În iunie 2014, Constantin Boşcodeală, a fost trimis în judecată într-un nou dosar, în care este acuzat că a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Staţiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, în condiţiile în care primise un alt teren, prejudicul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dâmboviţa.

În ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra mai multor imobile, terenuri şi maşini ale primarului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.