Ambasadoarea Franţei în România, doamna Laurence Auer vizitat, miercuri mai multe societăți din Buzău ai căror acționari sunt cetățeni francezi. Oficialul francez a fost însoțită la Buzău de tatăl său aflat în vizită în România.

Prima fabrică vizitată a fost Soufflet Malț România, după care ambasadoare s-a oprit la fabrica de bere artizanală One Beer Later din municipiul Buzău.

„Este prima mea vizită în sectorul agricol din zonă și este un sector foarte important în relațiile Franco-Române. Firmele care le vizităm sunt de foarte mult timp în zonă. Am vizitat fabrica de la  Soufllet care transformă orzul în malț pentru 60% din producția de bere blondă din România. Acum suntem la fabrica One Beer Later, unde niște tineri antreprenori, experți berari,  au făcut un produs de nișă, bere atizanală care se vinde doar pe piața din România. Sunt firme care aduc valoare adăugată din Franța în agricultura din România. Microbraseria pe care o vizităm aici este una care folosește exclusiv malț din România deci este o trasabilitate mai mare, se limitează transporturilor și este un produs special. Sunt oameni care au decis s facă investiții pe termen lung si care chiar s-au mutat aici și trăiesc cu multă iubire pentru această țară”, a spus ambasadoarea Franței la București doamna Laurence Auer.

Francois Xavier D’Hollander, unul dintre fondatorii fabricii de bere artizanale de la Buzău spune că s-a îndrăgostit de România după ce în 2007 a venit în concediu iar ulterior a lucrat ca director al fabricii de malț iar la terminarea mandatului a decis să se stabilească aici deschizând în 2018 o fabrică de bere artizanală.

„Am venit în 2007 în vacanță, apoi am lucrat pentru Soufflet, și așa m-am îndrăgostit de România  și am rămas aici, având și această pasiune, fiind berar, am deschis această fabrică de bere artizanală, unde impreună cu partenerul meu, Ionuț Stoian, încercăm să ne facem loc pe piață”, a spus Francois D’Hollander fondatorul One Beer Later.

Berea produsă în minifabrica de la Buzău ajunge în mare parte pe piața din București dar poate fi comandată și acasă de pe site-ul fabricii.

„Împreună cu Francois D’Hollander facem aceasta bere la Buzău cu apa de la Buzău cu malțul de la Soufflet, suntem de trei ani pe piață iar majoritatea clienților noștri sunt din București deși încercăm să introducem această bere care este de calitate mai bună decât ceea ce se face industrial și în provincie. Este o bere în care nu se folosește nici un fel de produs chimic, mai ales în aceste vremuri în care toată lumea încearcă să meargă pe bio. Este o bere cu o paletă întreagă de genuri , avem o bere mai selectă care o ținem la maturat 9 luni în butoaie de lemn care capătă astfel o aromă specială ceea ce este diferit de ce se produce industrial”, a declarat Robert Stan angajat în cadrul fabricii de bere One Beer Later.

Vizita Ambasadoarei Franței în România a inclus și cramele Serve de la Ceptura înființate în anul 1994 de contele Guy de Poix și domeniile Franco-Rromâne de la Săhăteni, prima exploatație de viță de vie ecologică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.