Compania de stat Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, va finaliza primul grup de producţie a energiei din cadrul unui proiect mai amplu în valoare totală de peste 500 milioane de euro, care vizează amenajarea hidroenergetică a râului Buzău.
„Realizarea (unei galerii subterane de 16,5 km, n.r.) înseamnă o etapă semnificativă în desfăşurarea graficului privind realizarea termenului de punere în functiune la primul grup hidroenergetic de 55 MW din cadrul proiectului de amenajare complexă Siriu-Surduc-Nehoiaşu, cu o valoare totală a investiţiei de peste 500 milioane euro”, se arată într-un anunţ al Hidroelectrica.
Mâine, la Nehoiu, va avea loc dinamitarea ultimilor metri cubi de stâncă, pentru întâlnirea celor două fronturi de excavație din subteran ceea ce va însemna intrarea în etapa finală de execuție galeriei cu o înălțime de 4 metri și o lungime de peste 16,5 km prin inima muntelui. Odată cu întâlnirea celor două fronturi de excavatie se apropie de final lucrările demarate încă din anul 1984, fiind deja betonați aproape 15 km de galerie.
Lucrările de exploatare hidroenergetică a râului Buzău au început în 1984, cu amenajarea lacului Siriu.
Compania Hidroelectrica este în insolvenţă din luna iunie şi este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei iar evenimentul de mâine este organizat chiar de către Euro Insol, administratorul judiciar al companiei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.