Un proiect de lege lansat în dezbatere publică de Ministerul Administrației și Internelor prevede ca examenul pentru obținerea permisului de conducere al motocicletei, respectiv pentru categoria A şi subcategoria A1, să includă, de anul viitor, şi proba practică în traseu
Potrivit proiectului, examenul pentru obţinerea permisului de conducere va consta în proba teoretică și două probe practice.
Proba teoretică va presupune cunoaşterea reglementărilor circulaţiei rutiere, a noţiunilor elementare de mecanică şi a noţiunilor de prim ajutor. Examinarea la proba teoretică se poate face, în condiţiile legii, în limba minorităţii naţionale sau într-o limbă de circulaţie internaţională, potrivit solicitării celui examinat.O primă proba practică de conducere va avea loc în poligon iar cea de-a doua presupune o probă de conducere a autovehiculului în traseu.
Pentru categoria A (motociclete) şi subcategoria A1 (motocicletă uşoară cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cm3 şi o putere de cel mult 11 kW), examenul nu include, în prezent, şi proba de traseu.
Proiectul de Hotărâre de Guvern inițiat de MAI se află în dezbatere publică timp de 20 de zile și el ar urma sîă intre în vigoare din data de 19 ianuarie 2013.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.