Mai hotărâţi ca oricând! Poliţiştii buzoieni sunt decişi să meargă la tribunal, în cazul în care Camera Deputaţilor va aproba proiectul privind disponibilizările în Ministerul Administraţiei şi Internelor. Potrivit liderului de sindicat al poliţiştilor buzoieni, agentul şef Gabriel Dragomir, în situaţia în care proiectul va primit undă verde de la deputaţi, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău va trebui să radieze circa 20-30 de posturi din organigrama instituţiei. Conform sursei citate, până acum, nu se ştie decât că acesta ar urma să fie numărul celor care vor trebui să renunţe la uniforma de poliţist, fără să se cunoască detaliile privind persoanele care vor fi vizate de restructurări. În acest moment, nu sunt foarte clare nici criteriile după care ar urma să aibă loc concedierile, vehiculată fiind varianta conform căreia cei la care se va renunţa vor fi poliţiştii cu abateri la activ.

Pe de altă parte, sindicaliştii din IPJ Buzău susţin că este nedrept ca odată sancţionat, un om să fie tras la răspundere a doua oară, pentru aceeaşi abatere. Pentru că li se pare total nedrept ce ar urma să se producă în structurile din subordinea MAI, în cazul în care deputaţii vor aproba votul privind disponibilizările din Minister, sindicaliştii spun că vor apela la justiţie:

”O să participăm la acele comisii care se vor face pentru a vedea ce oameni vor fi disponibilizați dar nu vom semna nici un document. Vom ataca în instanță aceste decizii pentru că nu considerăm că sunt constituționale. Odată ce un om a fost sancționat, nu poți să îl mai sancționezi încă o dată”, crede liderului de sindicat al poliţiştilor buzoieni, agentul şef Gabriel Dragomir.

Deocamdată nimic nu este clar, mai ales că proiectul privind disponibilizările nu a primit încă votul final în Parlament.

Ieri, 20 de poliţişti de la Buzău s-au îmbarcat într-un autobuz şi au plecat la Bucureşti unde au participat la mitingul organizat în Piaţa Constituţiei. La mitingul la care erau aşteptaţi să participe circa 5000 de oameni în uniformă nu s-au mai prezentat decât maxim 300 de persoane.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.