UPDATE: Conform unor surse judiciare în ultimele luni mai mult de 50 de persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Buzău sau la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca în stare critică după ce au consumat substanțe interzise. Din păcate anchetatorii nu au reușit să obțină date despre toate aceste cazuri ajunse la spital fie din cauza lipsei de cooperare a personalului sanitar fie din cauza pacienților care refuză să coopereze cu oamenii legii și astfel ancheta se desfăsoară anevoios. După perchezițiile de joi dimineață mai multe persoane au fost aduse la Parchet pentru a da declarații în fața procurorilor DIICOT. Suspecții, sunt persoane tinere care dezvoltaseră afacerea la nivelul municipiului Buzău dar și al județelor învecinate, își procurau drogurile de pe internet atât din Marea Britanie dar și din alte țări ce nu fac parte din spațiul European.

Ample percheziții joi la indivizi din Buzău suspectați că vând etnobotanice dar și droguri de mare risc. 13 descinderi au avut loc, acțiunea fiind organizată d procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău. Perchezițiile au vizat destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv.

În cauză există suspiciunea că pe raza judetului Buzău s-au constituit două grupări infracţionale, formate din 14 persoane, care începând cu luna septembrie 2014 şi până în prezent, au achiziţionat de pe raza municipiilor Buzău, Brăila şi Bacău substanţe cu caracter psihoactiv pe care le-au comercializat mai multor persoane, preponderent tineri cu vârste cuprinse între 16 si 24 ani.

O parte din substanţele cu efect psihoactiv erau procurate de către suspecţi prin comenzi de pe site-ul “chemicalwire”, fiind expediate acestora prin intermediul unor firme de curierat.

Procurorii susțin că există suspiciunea că, în perioada menţionată, membrii celor două grupări au procurat şi comercializat cantiatea de aproximativ 660 grame de substanţe etnobotanice precum si cannabis, rezină de cannabis şi substante ce au in componenta pentedrona – component calificat de lege ca drog de mare risc., obţinând importante sume de bani.

În urma consumului substanţelor comercializate de către membrii grupărilor o mare parte din consumatori au necesitat internarea în cadrul Serviciilor de Urgentă ale Spitalului Judeţean Buzău si ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca, unii dintre ei prezentând simptome neuropsihice severe si chiar stări comatoase.

La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Buzău vor fi audiate mai multe persoane urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.