În localitățile izolate din județul Buzău au început să apară probleme în alimentarea cu pâine, printre cei afectați numărându-se inclusiv bătrânii din azile și pacienții din spitale. Astfel de situații au apărut astăzi la Smeeni și Câmpeni.
Potrivit primarului localității Smeeni, Nicu Năstase, aici nu a mai ajuns mașina cu pâine din cauza drumurilor impracticabile iar în magazine nu se mai găsește nici drojdie cu care oamenii să-și prepare singuri pâinea.
Pâine nu este nici pentru oamenii din spitalul din Smeeni și nici pentru bătrânii instituționalizați în centrul pe raza localității.
Tot la Smeeni, o situație critică este generată de lipsa energiei electrice care afectează atât spitalul cât și așezământul pentru bătrâni. Primarul localitățăii a cerut sprijinul ISU care a trimis deja în zonă 200 de litri de motorină pentru generatoarele cu care este dotat spitalul dar și 500 de pâini.

O altă problemă gravă se înregistrează la căminul de bătrâni de la Câmpeni. Nici aici nu mai e pâine pentru vârstnici, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în urmă cu mai multe ore din cauza viscolului, însă, potrivit autorităților, bătrânii nu suferă încă de frig întrucât sunt sobe și lemne.
În județul Buzău, la ora transmiterii acestei știri, sunt peste 20 de drumuri județene închise, la fel toate drumurile naționale cu excepția DN 10 Buzău limita cu județul Covasna, tronson pe care au acces mașinile mai mici de 3,5 tone. De asemenea, circa 35 de mii de persoane din 32 de comune și din municipiul Buzău nu au curent electric în gospodării, unii chiar de două zile.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.