O  mie de persoane, pasageri într-un tren ce se deplasa de la Galați către București sunt blocați în zona localității C.A.Rosetti din cauza nămeților ce depășesc 3,5 metri înălțime. Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău încearcă să găsească o soluție pentru ca pasagerii să fie scoși din zona afectată. Printre cei aflați în tren se numără și 9 fotbaliști ai echipei Oțelul Galați, medicul echipei, magazinerul şi doi masori, care au plecat de la Galați către Capitală încă din cursul zilei de ieri. Conform reprezentanților ISU Buzău, în zona în care a rămas blocat trenul înălțimea stratului de zăpadă atinge 3,5 metri iar soluția cea mai probabilă va fi tragerea trenului înapoi către gara Făurei pentru a permite utilajelor de deszăpezire să poată interveni pe calea ferată.
UPDATE 15:40

Argentinianul Gabriel Viglianti, unul dintre cei jucătorii echipei Oţelul blocaţi în apropiere de Făurei din cauza zăpezii, a declarat, marţi pentru Mediafax, că trenul a pornit încet înspre Galaţi, unde speră să ajungă în cursul serii, adăugând că fotbaliştii vor încerca apoi să plece cu automobilele la Bucureşti.

„Ne-am pus în mişcare înapoi, se merge foarte încet… din câte am înţeles vom ajunge la Galaţi în cursul serii. Sperăm ca la Bucureşti să ajungem mâine cu maşinile dacă drumurile vor fi deschise”, a spus fotbalistul formaţiei gălăţene.

Viglianti susţine că oamenii care au venit cu utilajele de deszăpezire nu au adus mâncare sau apă celor aproximativ 1.000 de persoane blocate în tren. De asemenea, el a adăugat că unele vagoane au rămas fără căldură. „Nu am primit nimic, nici apă şi nici mâncare. Lumea deja s-a enervat pentru că în unele vagoane nu mai este căldură. La noi încă mai este cald”, a explicat Gabriel Viglianti.

Reprezentanţii CFR Galaţi afirmă că trenul blocat în judeţul Buzău, într-o zonă unde nămeţii depăşesc 3,5 metri, ar putea fi întors şi redirecţionat pe o rută ocolitoare, prin Tecuci, iar potrivit ISU Buzău în garnitură s-ar afla aproximativ 1.000 de oameni, între care nouă fotbalişti de la Oţelul.

Potrivit reprezentanţilor CFR Galaţi, trenul InterRegio 1574 Galaţi – Bucureşti se află la C.A. Rosetti, în spatele unui utilaj de deszăpezire, şi că nu poate înainta din cauza zăpezii. Directorul Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii din Galaţi al CFR SA, Ionel Filimon, a declarat că această garnitură ar putea fi întoarsă la Făurei şi redirecţionată pe rută ocolitoare, prin Tecuci.  „Există varianta să aducem acest tren înapoi, în Făurei şi îl trimitem spre Bucureşti prin Tecuci – Mărăşeşti – Buzău – Ploieşti. Porţiunea în care se află acum este complet blocată”, a spus Filimon.

În tren se află şi nouă jucători ai echipei Oţelul Galaţi, care se deplasau spre Bucureşti, unde marţi dimineaţă ar fi urmat să plece în cel de-al treilea stagiu de pregătire în Spania.  Cei nouă jucători, Alejandro Viglianti, Cristian Sîrghi, Silviu Ilie, Samoel Cojoc, Valentin Munteanu, Cristian Brăneţ, Cornel Râpă, Ionuţ Neagu şi Sergiu Costin, au plecat din Galaţi luni, la ora 18.10, iar în jurul orei 21.30 au fost nevoiţi să schimbe trenul la Brăila. Înpreună cu cei nouă jucători blocaţi în tren de aproximativ 15 ore se mai află medicul echipei, magazinerul şi doi masori.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.