5000 de angajați ai Administrației Naționale de Îmbunătățiri Funciare au rămas la finele anului trecut fără locuri de muncă în urma reorganizării instituției.
După schimbarea titulaturii instituției care a venit și cu o reorganizare, 1500 dintre cei concediați inițial au fost reangajați în structura nou formată, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, pentru ca la nici două luni de la trimiterea în șomaj alți 1500 de oameni să fie chemați la lucru. Mișcarea strategică, operată la nivel național, a fost dezvăluită ieri de șeful filialei de Îmbunătățiri Funciare Buzău, Claudiu Carpen, care a ținut să clarifice problema personalului înaintea discuțiilor privind inundațiile ce ar putea apărea în urma topirii zăpezii.
„Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare s-a inființat după desființarea Administrației Naționale de Îmbunătățiri Funciare. După desființare, din cei 5000 de angajați pe care îi avea ANIF au rămas la Agenția de Îmbunătățiri Funciare aproximativ 1500 de angajați cu contract de muncă pe durată nedeterminată. În următoarea perioadă, 2-3 zile, Agenția de Îmbunătățiri Funciare va angaja încă 1500 de salariați cu contract individual de muncă pe perioadă determinată între 1și 3 ani” a precizat șeful Filialei de Îmbunătățiri Funciare Buzău, Claudiu Carpen.
La Buzău, prin desființarea ANIF, 15 din cei 60 de angajați au rămas pe drumuri și au contestat în instanță decizia de concediere cât și refuzul societății de a le acorda cele 7 salarii compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă. Prin urmare, dacă proporția se va respecta și în teritoriu șase din cei 15 salariați ai ANIF rămași pe dinafară la finele lunii decembrie își vor putea recăpăta locurile de muncă după un concediu forțat de aproape 2 luni.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.