Sorin CARJAN

Municipiul Râmnicu Sărat va majora taxele și impozitele locale în anul 2013. Decizia a fost luată după ce municipalitatea a votat inițial menținerea taxelor și impozitelor locale la nivelul anului 2012 însă Guvernul a revenit cu o ordonanță prin care autorităților locale li se cere să mărească taxele dacă unitatea administrativă înregistrează datorii mai vechi de 90 de zile.
„In luna noiembrie, noi am stabilit, printr-o hotărâre de Consiliu Local ca taxele și impozitele să rămână la nivelul anului 2012 numai că, în decembrie, prin Hotărârea de Guvern nr 1309 a crescut baza de impozitare și actul normativ a fost abrogat. Am revenit cu o altă hotărâre de Consiliu Local prin care să se  stabilească taxele și impozitele dar Ordonanța 1 din ianuarie  a fost completată de premierul Victor Ponta care a comunicat zilele trecute că doar administrațiile care nu au datorii pot menține taxele la nivelul anului trecut ”, a declarat viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat, Sorin Cârjan.
Prin urmare, Consiliul Local al municipiului Râmnicu Sărat urmează să se întrunească în ședință ordinară de consiliu săptămâna viitoare când aleșii locali vor fi consultați în legătură cu mărirea taxelor și impozitelor locale cu până la 16 la sută.
Municipiul Râmnicu Sărat înregistrează la această oră arierate de aproape 20 de miliarde de lei vechi.
„Sunt destule firme care au bani de recuperat ca urmare a lucrărilor pe care le-au prestat. O sumă importantă am reușit să o stingem dar rămân în continuare aproape 20 de miliarde de lei vechi, sumă pe care sper să reușim să o acoperim până la finele acestui an”, a declarat Sorin Cârjan, viceprimarul municipiului Râmnicu Sărat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.