caini comunitari
Stocul de vaccinuri antirabice este aproape epuizat în județul Buzău.
În acest moment, Spitalul Județean Buzău, unde este centru antirabic, numără 10 fiole de ser antirabic și 12 fiole de Favirab, soluție injectabilă cu anticorpi împotriva rabiei, folosit atunci când vin pacienți cu plăgi mușcate de animale sălbatice. O situație ceva mai bună se întâlnește la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat unde mai sunt circa 20 de doze de ser antirabic.
Rabia este o boală cauzată de muşcătura de câine sau alte animale, deosebit de periculoasă mai ales în cazul în care animalul este turbat.
Lunar, în județul Buzău ajung la spital mușcați de animale circa 70 de buzoieni, cei mai mulți cu muşcături de câine, urmate de cele de pisică.
De precizat că vaccinul antirabic nu poate fi procurat din farmacii.
La nivel naţional, stocurile de vaccin antirabic şi antitetanos ale Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” s-au epuizat, iar în prezent Ministerul Sănătăţii renegociază preţul cu producătorii de vaccin. Nici spitalele şi nici farmaciile nu se mai pot aproviziona, deşi vaccinurile există în ţară.
Producătorul are în depozite stocuri de vaccin antirabic şi antitetanos, spun autorităţile, dar refuză să livreze la noile preţuri calculate de Ministerul Sănătăţii conform legislaţiei. Trebuie să fie la nivelul cel mai mic dintre 12 ţări de referinţă.

Potrivit unor surse, producătorul ar vrea pentru vaccinul antirabic un preţ mai mare cu câteva zeci de lei faţă de minimul din Slovacia. Iar pentru antitetanos – de peste patru ori mai mare decât cel din Franţa. Producătorul nu a putut fi contactat.

2 COMENTARII

  1. […] Stocul de vaccinuri antirabice este aproape epuizat în județul Buzău. În acest moment, Spitalul Județean Buzău, unde este centru antirabic, numără 10 fiole de ser antirabic și 12 fiole de Favirab, soluție injectabilă cu anticorpi împotriva rabiei, folosit atunci când vin pacienți cu plăgi mușcate de animale sălbatice. O situație ceva mai bună se întâlnește la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat unde mai sunt circa 20 de doze de ser antirabic. Rabia este o boală cauzată de muşcătura de câine sau alte animale, deosebit de periculoasă mai ales în cazul în care animalul este turbat. Lunar, în județul Buzău ajung la spital Sursă știre […]

  2. […] Stocul de vaccinuri antirabice este aproape epuizat în județul Buzău. În acest moment, Spitalul Județean Buzău, unde este centru antirabic, numără 10 fiole de ser antirabic și 12 fiole de Favirab, soluție injectabilă cu anticorpi împotriva rabiei, folosit atunci când vin pacienți cu plăgi mușcate de animale sălbatice. O situație ceva mai bună se întâlnește la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat unde mai sunt circa 20 de doze de ser antirabic. Rabia este o boală cauzată de muşcătura de câine sau alte animale, deosebit de periculoasă mai ales în cazul în care animalul este turbat. Lunar, în județul Buzău ajung la spital …mai multe stiri […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.