consiliul judetean
O delegație a sindicaliștilor din cadrul DGASPC Buzău a mers, joi, la Consiliul Județean unde a purtat discuții cu președintele Petre Emanoil Neagu privind transformarea unor posturi de personal contractual în posturi de funcționari publici. Transformarea posturilor a fost dispusă în urma unui control al Curții de Conturi și mai mulți angajați care lucrează acum pe bază de contract vor trebui să devin funcționari publici.
Problema a căpătat anumite aspecte tensionate după ce o parte din angajați au constatat că odată cu trecerea la statutul de funcționar public salariile încasate ar avea de suferit. Aceasta se va întâmpla pentru că, din cauza studiilor angajaților din sistem, ei vor trebui angajați pe funcții inferioare celor ocupate la acest moment și implicit mai prost plătite decât până acum.
În urma discuțiilor dintre sindicaliști și conducerea Consiliului Județean nu s-a ajuns la nici o înțelegere pentru că deliberativul județean trebuie să ducă la îndeplinire schimbarea dispusă de Curtea de Conturi iar angajații DGASPC nu pot fi încadrați pe funcții superioare care să poată permite un nivel superior al salarizării. Prin urmare, sindicaliștii au plecat de la Consiliul Județean la fel cum au venit iar conducerea instituției a mai convocat o nouă întâlnire cu sindicaliștii și conducerea DGASPC pentru luni, la sediul Direcției, pentru a putea identifica ce soluții se pot adopta astfel încât diminuările salariale să fie minime.

2 COMENTARII

  1. […] O delegație a sindicaliștilor din cadrul DGASPC Buzău a mers, joi, la Consiliul Județean unde a purtat discuții cu președintele Petre Emanoil Neagu privind transformarea unor posturi de personal contractual în posturi de funcționari publici. Transformarea posturilor a fost dispusă în urma unui control al Curții de Conturi și mai mulți angajați care lucrează acum pe bază de contract vor trebui să devin funcționari publici. Problema a căpătat anumite aspecte tensionate după ce o parte din angajați au constatat că odată cu trecerea la statutul de funcționar public salariile încasate ar avea de suferit. Aceasta se va întâmpla pentru că, din …mai multe stiri […]

  2. […] O delegație a sindicaliștilor din cadrul DGASPC Buzău a mers, joi, la Consiliul Județean unde a purtat discuții cu președintele Petre Emanoil Neagu privind transformarea unor posturi de personal contractual în posturi de funcționari publici. Transformarea posturilor a fost dispusă în urma unui control al Curții de Conturi și mai mulți angajați care lucrează acum pe bază de contract vor trebui să devin funcționari publici. Problema a căpătat anumite aspecte tensionate după ce o parte din angajați au constatat că odată cu trecerea la statutul de funcționar public salariile încasate ar avea de suferit. Aceasta se va întâmpla pentru că, din Sursă știre […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.