Un prim pas pentru evitarea accidentelor de circulație, la intrarea în municipiul Buzău, a fost făcut zilele acestea de Primăria municipiului, în colaborare cu Serviciul Poliției Rutiere. Deși abia în zilele următoare va fi demarată construcția unui sens giratoriu la intersecția DN2E85 cu șoseaua de centură, municipalitatea a amplasat deja pe sensul de intrare în oraș un limitator de viteză. Măsura are rolul de a-i determina pe șoferii grăbiți să reducă viteza și, astfel, să evite ciocnirile cu autovehiculele care ies de pe șoseaua de centură și intenționează să se deplaseze pe E85 către Capitală. Totodată, în urma reclamațiilor privind furtul din autotrenurile care opreau în zonă, municipalitatea a montat o lampă fotovoltaică pentru iluminarea zonei.

Iluminatul intersecției de la ieșirea din municipiul Buzău se face fără consum de energie electrică. Ziua, un panou fotovoltaic captează energia solară pe care o înmagazinează într-un acumulator iar la lăsarea serii iluminatul pornește automat.

Noul sistem de iluminat este unic pe raza municipiului Buzău și a fost oferit gratuit de firma importatore, pentru a-i testa modul de funcționare.

 

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.