Festivitate de premiere, astăzi, în centrul Buzăului, la finalul primei ediții a Lunii Olimpice, eveniment organizat de filiala locală a Academiei Olimpice Române. Peste 200 de participanți cu vârste cuprinse între 7 și 87 de ani au luat startul astăzi la ultima etapă de cross organizată în oraș. Alergătorii au concurat pe doua treasee:  unul la care s-au înscris alergătorii până în 16 ani iar celalalt, ceva mai lung, la care s-au întrecut alergătorii mai experimentați. Surpriza concursului care a încheiat prima ediție a Lunii Olimpice la Buzău a fost oferită de un alergător de 87 de ani, venit special pentru a lua parte la concursul de la Buzău.

Traian Petcu, originar din Constanța, fost atlet de performanță a luat startul la crosul organizat la Buzău și, chiar dacă nu a trecut linia de sosire printre primii,   a fost declarat câștigător.

”Sunt profesor de educație fizică, maestru al sportului din 1955, am făcut sport de performanță și fac, în continuare, și la 87 de ani. Este de admirat inițiativa organizatorilor de la Buzău, organizarea, traseul ales și mai ales faptul că au participat foarte mulți tineri. Eu mă antrenez și la 87 de ani, de 2-3 ori pe săptămână. Am venit special pentru acest concurs deorece mă pregătesc pentru Balcaniada din Slovenia unde voi participa la concursul de pistă. Recomand tinerilor să nu renunțe la mișcare, să își asculte părinții, să asculte de sfaturile  profesorilor îndrumători și să ducă o viață ordonată. Astfel, vor ajunge ca mine la 87 de ani, fără să fi luat vreodată medicamente”, ne-a spus Traian Petcu o parte din secretul care l-a păstrat tânăr și în vigoare.

Constănțeanul nu a fost singurul atlet de vârsta a treia care a trecut linia de sosire în Piața Dacia din Buzău. El a fost întrecut de ”mai tânara” sa colegă de alergare, Lucia Radu de 79 de ani, care a trecut linia de sosire cu câteva minute înaintea octogenarului venit special de la Constanța la Buzău pentru a participa la evenimentul sportiv de astăzi din centrul orașului.

 

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.