Autoritățile buzoiene discută vineri cu reprezentanții Institutului Francez din România despre turismul viticol și posibilitățile de promovare ale acestuia

0
177

Autorități județene, locale, responsabili din cadrul Inspectoratului Școlar Județean și agenți economici discută astăzi la Buzău cu reprezentanții Institutului Francez în România despre turismul viticol și amenajarea teritoriului.
Evenimentul organizat de Institutul Francez din România și Consiliul Județean Buzău, cu sprijinul Ministerului Educației Naționale, a Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), a Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), a Camerei Franceze de Comerț și Industrie din România (CCIFR), a ISJ Buzău și Centrului Cultural Francofon din Buzău este cea de-a 8 -a ediție a întâlnirilor franco-române și are ca scop identificarea soluțiilor care să contribuie la îmbunătățirea infrastructurii educaționale specializate în scopul atragerii unui număr mai mare de tineri români înspre învățământul dual și meseriile din turism.
„Are o semnificație deosebită pentru Buzău și este chiar o premieră faptul că întâlnirea franco-română organizată de Consiliul Județean și de Institutul Francez și care are un program de dezvoltarea a turismului într-un anumit domeniu, respectiv cel viticol. Azi sunt prezenți reprezentanți atât din Franța cât și din România, sunt prezenți reprezentanții primăriilor și a celor mai importanți agenți economici din domeniul viticol. Se pune problema punerii bazelor unui învățământ care să pregătească specialiști în acest domeniu așa cum s-a întâmplat în Franța. Cred că cu această ocazie vom reuși să facem cunoscut județul atât la nivel național cât și internațional. De asemenea cred că sunt primii pași importanți să sensibilizăm factorii decidenți să aibă mai multă aplicare spre acest învățământ profesional dual”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.
Proiectul bilateral Întâlnirile franco-române pentru turism: învățarea limbilor străine și formarea în meseriile turismului : un sector în plină schimbare, care se desfășoară pe întreg cuprinsul țării, în 2016 și 2017, este o platformă de reflecție comună asupra modului de organizare a învățământului profesional în Franța și în România. El identifică nevoile de formare profesională și modalitățile de adaptare a ofertei de educaționale profesionale a unităților de învățământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici și educativi. Mobilizând experți din cele două țări, Întâlnirile au fost concepute ca un instrument de schimburi științifice și de cooperare în cadrul unor proiecte inovatoare de mobilitate și de parteneriat între instituții din domeniul învățământului profesional și între colectivități locale din Franța și România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.