Reprezentanții  Instituției Prefectului șicei ai DSP Buzău s-au întâlnit, marți cu managerii unităților sanitare din județ pentru a discuta o serie de măsuri ce trebuie implementate patru a putea face la un nou val de îmbolnăviri cu SARS-CoV 2.

La întâlnire au participat: managerul Spitalului Județean de Urgentă Buzău – Claudiu Damian, managerul Spitalului de Boli Cronice Smeeni – doamna Marilena Dobrescu, managerul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat – domnul Adrian Danielescu, managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu – domnul Sergiu Remisovschi,  reprezentanți ai Spitalului C.F.R. Buzău, ai D.S.P. Buzău și prefectul Silviu Iordache.

În urma discuțiilor au fost dispuse os erie de măsuri care urmează a fi implementate la nivelul unităților sanitare până la data de 15 septembrie astfel:

– Spitalul Municipal Râmnicu Sărat: se urmărește extinderea rețelei de oxigen în mai multe saloane, precum și identificarea și angajarea de medici pentru secția A.T.I.

– Spitalul CFR Buzău: se urmărește creșterea capacității de stocare prin montarea mai multor butelii de oxigen care să permită o autonomie mai mare.

– Spitalul de Boli Cronice Smeeni: se urmărește dotarea spitalului cu 5 concentratoare de oxigen cu o capacitate de 10LPM.

– Spitalul Orășenesc Nehoiu: se urmărește proiectarea și execuția unei instalații de oxigen pentru secția de terapie intensivă precum și repararea liftului defect în vederea realizării unor circuite separate pentru pacienții Covid și non-Covid.

Reprezentanții Prefecturii Buzău vor monitoriza evoluția îndeplinirii activităților până în luna septembrie când acestea trebuie finalizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.