Un poliţist din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, multipremiat al maratoanelor de bicicletă, a participat la evenimentul organizat de Asociaţia  „Cu bicicleta departe” și a parcurs în week-end aproximativ 300 de kilometri pe două roți.

Este vorba despre agentul şef Datcu Ionuţ în vârstă de 40 de ani, polițist în cadrul Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, care a participat în perioada 26-27 iunie la evenimentul ”Cu bicicleta la mare 2021” organizat de către Asociația ”Cu bicicleta departe”.

Marșul pe biciclete, organizat de jurnalistul Lucian Mîndruţă, prin Asociația ”Cu bicicleta departe” a avut ca scop încurajarea mersului pe două roți, ca mijloc de transport alternativ și un stil de viață activ și sănătos.

Evenimentul s-a aflat la a 13-a ediție şi invitaţia de participare adresată agentului şef de poliţie Datcu Ionuţ, se datorează colaborării asociaţiei cu Poliţia Română, în vederea conştientizării populaţiei asupra necesităţii prevenirii accidentelor rutiere.

Astfel, 150 de bicicliști au pedalat sâmbătă şi duminică din București până la Năvodari. Cei 300 de kilometri ai maratonului ciclist, au fost parcurşi şi de Ionuţ Datcu, agent șef de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău şi alţi doi poliţişti din Braşov şi Bacău.

Polițistul buzoian este un împătimit al curselor pe două roți având în palmares premii importante precum  brevete Super Randoneeobținute după ce sunt parcurse succesiv anumite etape de 200, 300, 400 şi 600 km, în urma fiecărei dintre etape fiind acordat câte un brevet.

Alte curse inedite brevetate şi adjudecate de Ionuț Datcu sunt Flechebrevet acordat după parcurgerea unui număr de 360 km în fix 24 de ore sau după un an întreg în care în fiecare lună a pedalat cel puțin 200 de km – Romanian Randonneur Round the Year. Cavaler randonneur este de asemenea un titlu acordat poliţistului după obţinerea a 5 brevete, distincţie acordată de societatea franceză Audax Club Parisien.

În anul 2020, a obținut trofeul „Dumitru Dan” pentru pedalarea a 600 de km în aproximativ 38 de ore. Maratonul a fost organizată cu sprijinul Asociației Club Sportiv “Penteleu”, organizaţie non-profit în care poliţistul este și membru.

În activitatea asociaţiei, poliţistul face din nou parteneriat cu soţia, cei doi preocupându-se constant de crearea de activităţi sportive pentru tinerii cu deficienţe de vedere, cum ar fi organizarea de trasee cu biciclete în tandem. Anul trecut a fost unul dificil, care le-a îngreunat iniţiativele, dar acum sunt încrezători şi au promis că o vor lua de la capăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.