Autorităţile locale din Buzău dar și cele din celelalte județe ale țării trebuei să se implice în lupta împotriva rujeolei. Mesajul a fost transmis marți de autoritățile centrale care au orgabnizat o videoconferință în care s-au trasat sarcini clare privind măsurile care trebuie luate pentru a ține în frâu maladia care a ucis până acum 31 de copii din toată țara.
În urma videoconferinței, s-a menționat că autoritățile au la dispoziţie o săptămână pentru a face evaluări şi a descoperi comunităţile cu acces dificil la servicii medicale sau în care nu există medic de familie şi unde procentul de copii vaccinaţi este mai scăzut./ În localităţile unde nu există medici de familie vor fi trimise echipaje mobile.
„Am solicitat prefecţilor să se implice personal. Am discutat despre asumarea unui termen de o săptămână, data limită fiind 25 iulie, pentru ca în fiecare judeţ să se facă o evaluare a tuturor comunităţilor vulnerabile, mă refer la acele zone cu acces dificil la serviciile medicale sau în care nu există medici de familie. În aceste comunităţi este de aşteptat ca procentul de vaccinare a copiilor să fie redus. Aceste zone vor fi identificate şi comunicate reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii”, a declarat Carmen Dan, ministru al Afacerilor Interne.
Ministrul a mai spus că în fiecare judeţ va exista o echipă formată din prefect, reprezentant al direcţiei de sănătate publică judeţeană şi reprezentant al consiliului judeţean şi care va colabora cu toate primăriile din judeţele respective pentru acţiunile de vaccinare.
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, la rândul său, că la direcţiile de sănătate publică sunt suficiente doze de vaccin ROR, care pot fi oricând suplimentate cu doze de la Unifarm.
„Am solicitat direcţiilor de sănătate publică mobilizarea personalului propriu şi colaborarea cu toţi medicii de familie în vederea intensificării acţiunilor de vaccinare a copiilor înregistraţi sau neînregistraţi la medici de familie”, a afirmat ministrul Sănătăţii.
Florian Bodog a mai spus că va face personal verificări în teren pentru a urmări progresele şi că a solicitat autorităţilor locale să raporteze situaţia la interval de două săptămâni.
România se confruntă de mai multă vreme cu o epidemie de rujeolă, 31 de copii decedând după ce au contractat boala. Buzău a fost ferit până acum de această boală, cazurile înregistrate fiind sporadice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.