Se ştie deja că de sărbători românii beau şi mănâncă fără număr, fără să se gândească la urmări, la faptul că multe chefuri presărate cu excese se pot termina pe patul de spital. S-a întâmplat şi anul acesta, parcă mai mult ca până acum având în vedere că de vineri, 23 decembrie şi până ieri, la spital s-au prezentat pentru îngrijiri peste 700 de buzoieni.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean, Adriana Bratosin, cei mai mulţi dintre buzoienii care au necesitat îngrijiri medicale au fost cei care nu au ţinut măsura la mâncare, ajungând la camera de gardă cu greaţă, vărsături, cefalee şi dureri abdominale.
Alcoolul şi mai ales consumul acestuia în exces au fost însă principalii pioni care au transformat zilele de sărbătoare în zile de coşmar în multe cazuri.

De pildă, la Râmnicu Sărat, doi tineri au ajuns la Spitalul Municipal în comă alcoolică. Tot la Râmnicu Sărat, de Crăciun au ajuns la spital numeroşi copii, dar şi persoane adulte, victime ale unor agresiuni pe fondul alcoolului, oameni care au căzut şi s-au rănit ori alţii care au fost  muşcaţi  de maidanezi.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.