La ultima ședință din acest an a Colegiului Prefectural, programată în a treia zi de Crăciun, mai mulți șefi de instituții au lipsit iar o a mare parte dintre ei nu şi-au trimis nici reprezentanți. Drept urmare, prefectul Paul Beganu i-a informat pe cei prezenți asupra obligativității participării la întâlnirile lunare dar și că, începând din anul 2012, nu va mai tolera absențele șefilor instituţiilor deconcentrate.
Totodată, din pricina programului încărcat, Paul Beganu l-a însărcinat pe proaspăt numitul subprefect al județului Buzău, Valeriu Ungureanu, să conducă lucrările ședinței de coordonare a activității serviciilor publice deconcentrate.
Și pentru că felicitările primite de Ungureanu la învestirea ce a avut loc vineri nu au fost suficiente, după modelul brevetat de Ion Vasile, șeful AJOFM Adrian Fumu a ținut să demonstreze tuturor celor prezenți că unui progresist adevărat nu–i stă bine fără periuță.
„În primul rând, vreau să vă felicit pentru revenirea în această funcție și sper să avem parte de un ajutor cum numai dumneavoastră ni-l puteți da ”, i-a spus lui Ungureanu directorul AJOFM, Adrian Fumu.
Chiar şi periat, la final de ședință, subprefectul Valeriu Ungureanu a ținut să vină cu câteva precizări în legătură cu obligativitatea prezenței la ședințele Colegiului Prefectural.
„ Este normal ca la ședințele Colegiului Prefectural instituțiile nominalizate prin Ordinul Prefectului să fie prezente prin persoanele titulare ale postului de conducere. Se pot întâmpla situații când persoanele să lipsească din motive obiective cu acordul prefectului județului. Când se constată că aceste persoane nu sunt prezente și trimit înlocuitori sau nici măcar atât, prefectul are posibilitatea de a informa pe scară ierarhică miniștrii sau pe ceilalți șefi pe linie ierarhică pentru că nu se poate ca, atunci când pe ordinea de zi să ai de prezentat un anume material, să fie trimis un înlocuitor. Astăzi, chiar dacă prefectul județului nu a condus lucrările va fi informat cu privire la cei absenți și va înștiința instituțiile centrale”, a încheiat subprefectul Valeriu Ungureanu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/12/Valeriu-UNGUREANU.mp3|titles=Valeriu UNGUREANU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.