padure
Avocatul Cosmin Vasile acuzat de trafic de influență în dosarul în care este cercetat social-democratul Viorel Hrebenciuc, arestat săptămâna trecută prin decizia Curții de Apel Brașov a fost eliberat de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Instanța supremă a admis contestația avocatului buzoian și a dispus eliberarea sa sub control judiciar.
„Admite contestaţia formulată de inculpatul Vasile Mihail Cosmin împotriva încheierii nr.2/F/UP din 12 februarie 2015 a Curţii de Apel Bra?ov – Secţia Penală ?i pentru Cauze cu Minori pronunţată în dosarul nr.75/64/2015. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată şi, rejudecând: Conform art.227 alin.1 C.pr.pen., respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Vasile Mihail Cosmin. Conform art.227 alin.2 C.pr.pen. cu referire la art.214 C.pr.pen., ia faţă de inculpatul Vasile Mihail Cosmin măsura preventivă a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18 februarie 2015 până la data de 18 aprilie 2015, inclusiv. Conform art.215 alin.1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea sa, respectiv Poliţia Municipiului Buzău, în a cărui rază teritorială locuieşte, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În temeiul dispoziţiilor art.215 alin.2 lit.a C.pr.pen., pe timpul controlului judiciar, inculpatul trebuie să respecte şi următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României; b) să nu se apropie de numiţii Sturdza Paltin Gheorghe şi Ceteraş Gheorghe şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale. În baza dispoziţiilor art.215 alin.3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului Vasile Mihail Cosmin că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Vasile Mihail Cosmin, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr.2/UP din 12 februarie 2015 emis în baza încheierii nr. 2/F/UP din 12 februarie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Braşov ”, se arată în încheierea ședinței de judecată a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Nu același noroc l-a avut clientul său, afaceristul Gheorghe Ceteraș care a obținut ilegal peste 5.000 de hectare de teren la Gura Teghii și care a încercat să obțină 10.000 de hectare de pădure de la Paltin Sturdza. În cazul său instanța supremă a respins contestația și a hotărât ca Ceteraș să rămână în arest.
Astfel în timp ce Gheorghe Ceteraș va fi cercetat în stare de arest în ambele dosare avocatul buzoian Cosmin Vasile va fi cercetat sub control judiciar și în „dosarul Beganu” și în „dosarul Hrebenciuc.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.