George SCUTARU
Fostul președinte al PNL Buzău, George Scutaru a fost desemnat de președintele României, Klaus Iohannis, responsabil de redactarea Strategiei Naționale de Apărare, document ce trebuie prezentat în Parlament până la finalul lunii iunie. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale care informează demararea consultărilor cu comisiile de specialitate din Parlamentul României.
„ Din inițiativa Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, a început procesul de consultări la nivel interinstituțional pentru elaborarea Strategiei Naționale de Apărare. În conformitate cu prevederile Constituției României și Legea 473/2004 privind planificarea Apărării, Strategia Națională de Apărare a Țării este principalul document care fundamentează planificarea apărării la nivel național, alături de programul de guvernare în vigoare. Documentul trebuie înaintat Parlamentului în termen de 6 luni de la învestirea în funcție a Președintelui. La nivelul Administrației Prezidențiale, cu redactarea acestui document este însărcinat Departamentul Securității Naționale condus de domnul consilier prezidențial George Scutaru”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.
Documentul citat mai precizează că George Scutaru, în prezent consilier prezidențial, împreună cu consilierul Sebastian Huluban au început deja consultările și au avut o primă întrevedere cu Comisia de Apărare a Camerei Deputaților, comisie al cărei secretar a fost chiar Scutaru până în luna decembrie când a fost numit consilier prezidențial și a demisionat din Parlament:„marți, 17 februarie, domnul consilier prezidențial George Scutaru și domnul consilier de stat Sebastian Huluban au avut o întâlnire cu membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaților pentru a le prezenta liniile generale ale viitoarei Strategii Naționale, solicitându-se din partea deputaților propuneri în acest sens”.
În perioada următoare la consultări va fi invitată Comisia de Apărare a Senatului dar totodată comisia de elaborare a Strategiei Naționale de Apărare primește de la instituții ale statului evaluări privind riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, informații care vor fi folosite în elaborarea documentului final.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.