imagine de arhivă
Bacalaureatul de toamnă i-a speriat destul de tare pe liceeni buzoieni care au picat proba anterioară sau au avut de dat corigențe peste vară. De aceea, mai bine de 12 la sută din cei înscriși nu au mai intrat astăzi la prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă.
Din cei 1139 de liceeni așteptați să susțină proba la limba română s-au prezentat, astăzi, la examen mai puțin de o mie. Cei care au intrat totuși în sală au avut parte tot de Blaga și Eminescu, la fel ca și colegii lor care au susținut examenul maturității în prima sesiune. Pe lângă cele două subiecte referitoare la cei doi poeți de referință ai literaturii române, absolvenții de liceu fără diplomă de bacalaureat au mai avut de redactat un eseu în care să prezinte tema şi viziunea despre lume într-un roman studiat.
Mulți dintre candidații care au pășit astăzi în sălile de examen provin din rândul celor ce au ratat sesiunea precedentă. Alții au ajuns să de bacul acum din cauza corigențelor pe care le-au avut de susținut pe perioada vacanței iar alții au mai susținut examenul de bacalaureat și în alți ani dar fără succes.
„Dintre cei 996 de candidați prezenți 767 sunt din seria curentă și doar 229 din serii precedente. Din cei 143 de absenți, 124 sunt din seria curentă și 19 din seriile precedente”, a declarat inspectorul școlar general Dumitru Ene.
Indiferent de seriile din care provin, elevii care au intrat astăzi în sălile de examen au fost, în mare parte, optimiști după prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă. Chiar și așa, conducătorii învățământului buzoian spun că rezultatele depind în primul rând de cum au știut absolvenții de liceu să-și valorifice timpul pe perioada verii.
„Ne-am dori să avem satisfacția ca tot mai mulți absolvenți de liceu să promoveze examenul de bacalaureat și să meargă mai departe cu procesul de instruire. Funcție de cum au știut să-și valorifice această perioadă de vară în care și noi le-am venit în întâmpinare, organizând meditații, vom vedea ce rezultate se vor înregistra. Cred că cei care au avut experiența unui prim eșec și-au dat seama că depinde de efortul și de interesul pe care îl manifestă ca aceste rezultate să fie cele așteptate de noi toți”, a concluzionat inspectorul școlar general Dumitru Ene.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Da ,intradevar foate usor..eu am dat inca o data astazi la Limba si Literatura Romana chiar daca am luat si in prima sesiune cu 6..dar am nevoie de nota mare la matematica.La partea a III a m-am bucurat ca a picat roman.!!SUCCES MAI DEPARTE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.