Aproape 7200 de elevi vor lua loc, pentru prima dată, în băcile școlii în această toamnă. Dintre aceștia, peste 3000 vor începe, din data de 10 septembrie, experimentul numit „clasa pregătitoare” și aproape 4200 vor fi în clasa I. Înscrierile s-au făcut încă din timpul anului și până acum au rămas pe dinafară doar trei copii care se vor putea înscrie însă la școli după data de 1 septembrie. Noutatea din acest an o reprezintă clasa pregătitoare pentru a cărei bună funcționare reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean a trebuit să ia mai multe măsuri atât în ceea ce privește identificarea spațiilor, dotarea cu mobilier dar și găsirea cadrelor didactice care vor îi vor pregăti pe micuți pentru primul an de școală.
După identificare spațiilor unde vor trebui să învețe cei mai mici dintre școlari a apărut problema mobilierului. Acesta trebuie să fie corespunzător vârstei micuților și nu poate fi folosit de altă categorie de elevi decât cea pentru care este destinat. Astfel, din necesarul de 3125 de seturi formate din băncuțe și scăunele pentru elevii de la clasa pregătitoare au fost achiziționate, până astăzi, 2687 reprezentând 86 la sută din necesar. Restul mobilierului urmează să fie achiziționat în cursul acestei săptămâni astfel încât el să poată fi livrat și montat până pe data de 10 septembrie.
Și în ceea ce privește cadrele didactice care îi vor primi la clase pe cei mai mici dintre școlari lucrurile s-au rezolvat. Din totalul de 197 de dascăli, 185 sunt titulari iar 12 sunt suplinitori calificați. Și dacă pe hârtie treburile s-au cam rezolvat, rămâne de văzut cum vor face trecerea cei 3033 de preșcolari da la grădiniță la clasa zero și dacă experimentul numit ”clasa zero”va avea efectul scontat.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.