Cu două săptămâni înainte de începerea noului an școlar doar 531 de unități de învățământ reprezentând 71 la sută din școlile și grădinițele de pe raza județului Buzău dețin autorizație sanitară de funcționare. În mediul urban sunt autorizate 91 la sută din unitățile de învățământ în timp ce în mediul rural doar 63 la sută întrunesc condițiile necesare pentru a putea funcționa fără a pune în pericol sănătatea elevilor.
Pe parcursul untimului an au fost autorizate sanitar un număr de 43 de unități de învâțământ 12 din mediul urban și 31 din mediul rural. Totodată, unui număr de cinci unități de învățământ le-a fost respinsă autorizația sanitară de funcționare ca urmare a nerespectării normelor de igienă. Este vorba de Gradinița cu program normal și Școala Generală cu clasele I-IV din satul Valea Largă,comuna Sărulești, Grădinița cu program prelungit și Școala Generală cu clasele I-IV din Mărăcineni dar și Grădinița cu Program Normal numărul 15 din Buzău.
În municipiul Buzău există 9 grădinițe cu program normal care nu sunt autorizate sanitar, 7 din cauza nerespectării normelor de igienă din colectivitățile de copii prin funcționarea în spații improprii,amenajate în spații de locuit iar alte două grădinițe ce nu au solicitat autrorizație sanitară de funcționare.
Din această cauză, la nivelul Prefecturii Buzău a fost propus, astăzi, constituirea unui grup tehnic de verificare îndeplinirii condițiilor privind deschidrea anului școlar 2012-2013 format din reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, Direcției de Sănătate Publică și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Cele trei instituții au termen două zile pentru a-și desemna reprezentanții urmând ca după data de 29 august grupul tehnic dar și programul acestuia de verificare a unităților de învățământ să fie stabilit prin Ordin al Prefectului. După ce va fi constituit grupul va trebui să inspecteze toate unitățile de învățământ de pe raza județului pentru ca cei care vot trece pragul școlilor sau grădinițelor să fie în siguranță. Școlile și gradinițele încep, în acest an, pe data de 10 septembrie.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.