Pompierii buzoieni continuă să lupte cu flăcările în Munţii Penteleu, acolo sâmbătă unde un incendiu a cuprins păşunea şi pădurea. Misiunea de lichidare a focului este extrem de dificilă din cauza vântului, a terenului accidentat dar şi a faptului că pompierii trebuie să care apă cu raniţele de la o distanţă de câţiva kilometri. Sunt zeci de ore de când angajaţii ISU Buzău, împreună cu pădurari şi voluntari, încearcă să stingă flăcările care au mistuit aproape 120 de hectare de păşune şi pădure.

“Pompierii trebuie să care apă de la o distanţă de circa 5-6 kilometri. În zonă, toate râurile şi pâraiele sunt secate. Incendiul s-a manifestat până acum pe 117 hectare păşune în gol alpin şi lizieră pădure răşinoase. Sunt 120 de pompieri, lucrători silvici şi voluntari care acţionează dar misiunea este extrem de dificilă din cauza suprafeţei mari incendiate, a vântului care-şi schimbă direcţia, a lipsei apei şi din cauza curenţilor turbionari”, a declarat în această dimineaţă Vasile Prahoveanu de la ISU Buzău.

In acest moment, după mai bine de 40 de de ore de când luptă cu focul, pompierii continuă să intervină pentru stingerea flăcărilor în munţii Penteleu. Pe munte, la o altitudine de circa 1600 de metri, sunt încă 25-30 de focare izolate care trebuie lichidate pentru ca pompierii să-şi încheie misiunea cu bine.

După ce vor lichida flăcările, pompierii vor trebui să stabilească ce a provocat acest dezastru. La acest moment, angajaţii ISU Buzău nu pot înainta nici o posibilă cauză a incendiului din munţi.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.