Județul Buzău a primit prin rectificarea bugetară 274 de miliarde de lei, bani destinați pentru plata arieratelor. Suma reprezintă aproape jumătate din totalul datoriilor înregistrate la nivelul județului Buzău. Din acești bani, cea mai mare sumă va ajunge în sistemul sanitar, acolo unde datoriile datează chiar și de câțiva ani.
Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, a declarat astăzi că cea mai mare unitate spitalicească din județ va beneficia de cele mai mari sume pentru plata arieratelor iar după ce banii vor fi achitați datoriile spitalului vor scădea la aproape jumătate
„La nivelul județului Buzău înregistrăm aproape 600 de miliarde de lei arierate și de la buget s-au alocat 274 de miliarde, ceea ce ar trebui să acopere aproape jumătate din restanțe.La Spitalul Județean se va aloca probabil o sumă asemănătoare ca procent, care să acopere aproape jumătate din datoriile spitalului. Bineînțeles, se va face și o analiză pentru că la nivelul Spitalului Județean anumiți furnizori dacă nu vor fi plătiți își vor suspenda serviciile și atunci vom avea probleme de funcționare și nu dorim acest lucru”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.