URS

Un bărbat de 57 de ani din satul Furtunești, comuna Gura Teghii, a văzut moartea cu ochii după ce a dat nas în nas cu o ursoaică cu pui. Omul a mers dis de dimineață la cules de prune, în livada din spatele casei, când s-a trezit față în față cu animalul agresiv. Se pare că bărbatul ar fi încercat să sperie ursoaica pentru a părăsi livada însă gestul a fost unul total nepotrivit. Animalul s-a năpustit asupra bărbatului, provocându- i numeroase leziuni la față și în zona gâtului.

Soţia bărbatului în vârstă de 57 de ani a solicitat intervenţia unei ambulanţe, pentru a fi transportat la Spitalul Orăşenesc Nehoiu. Ulterior, victima ursoaicei acesta a fost transferată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

”La Spitalul Județean Buzău a fost adus miercuri cu o ambulanță un pacient de 57 de ani cu multiple traumatisme faciale severe cu lipsă de substanță, provocate de mușcătura unui animal. Omul a fost băgat imediat în sala de operație unde o echipă complexă de medici încearcă să-i reconstruiască fața, operația fiind de durată și extrem de dificilă”, a declarat miercuri  purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bratosin.

Între timp, și Poliția a demarat o anchetă, în urma căreia nu s-au găsit urme și indicii conform cărora bărbatul ar fi vrut să braconeze animalele.

”Poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Gura Teghii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la Spitalul Orăşenesc Nehoiu a fost transportat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din satul Furtuneşti, care a declarat că a fost atacat de un urs. Din primele verificări efectuate de poliţişti, a rezultat că bărbatul respectiv are locuinţa la marginea satului, în imediata apropiere a pădurii, perimetrul în care s-a produs incidentul nefiind înconjurat de gard. În dimineaţa zilei de 21 august a.c., în jurul orei 06.30, când a mers în grădina din spatele locuinţei, pentru a culege prune, proprietarul imobilului a fost atacat de o ursoaică ce venise în grădină cu doi pui. Poliţiştii nu au identificat, pe terenul unde s-a produs incidentul, sisteme de prindere, laţuri, localnicii precizând că au observat de câteva zile, în zonă, o ursoaică însoţită de doi pui”, a declarat miercuri  purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu.

 

Imediat cum a fost adus la spitalul din Buzău, bărbatul a fost băgat în sala de operație unde o echipă de medici încearcă să înlăture urmele atacului. Medicii trebuie să-i reconstruiască fața omului, iar operația este destul de complicată și de durată.

Specialiștii cred însă că bărbatul va scăpa cu viață chiar dacă va rămâne pe față pentru totdeauna cu urmele lăsate de ghearele ursoaicei agresive.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.