Dumitru ENE si Bogdan DESPESCU

Infracțiunile în rândul elevilor au cunoscut un trend ascendent în ultimul an școlar, înregistrându-se 46 de infracțiuni comparativ cu doar 43 de astfel de cazuri în anul școlar 2011-2012. Cele mai multe astfel de încălcări ale legii au fost furturile dar, în anul școlar proaspăt încheiat au avut loc și 5 infracțiuni cu violență.
Conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Buzău, condițiile de securitate în școli lasă de dorit iar, comparativ cu anul școlar 2011-2012, în ultimul an școlar nu s-au schimbat prea multe în bine. Astfel, procentul din punct de vedere al pazei în unități de învățământ a crescut cu doar doi la sută iar din punct de vedere al instalațiilor de înregistrare au fost montate cu opt la sută mai multe decât în anul școlar 2011-2012.
„Am pus la punct un plan de măsuri în care colaborăm cu Jandarmeria și Poliția Locală. Astfel, există o responsabilitate pentru un anumit număr de unități școlare în sarcina Poliției, un anumit număr de școli în sarcina Jandarmeriei și altele în sarcina Poliției Locale iar aici cred că avem un pic de lucru pentru că sunt probleme din punct de vedere al responsabilității”, a declarat adjunctul șefului IPJ Buzău, comisar-șef Bogdan Despescu.
Prin urmare, în anul școlar care va debuta peste mai puțin de o lună, Inspectoratul Județean de Poliție Buzău va desemna câte un polițist de proximitate sau de la Serviciul Rutier care să țină legătura permanent cu conducerea unității de învățământ și cu diriginții, astfel încât elevii cu probleme să fie monitorizați într-o mai mare măsură și să se încerce, pe cât posibil, evitarea unor situații neplăcute atât pentru elevi cât și pentru responsabilii din învățământ.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.