Trei străini veniți în România cu gânduri necurate au reuși să înșele în week-end un bătrân de 77 de ani din Râmnicu Sărat. Cei trei, originari din Slovacia, doi bărbați de 57 și 69 de ani și o femeie de 59 de ani, l-au abordat pe bătrân în timp ce se afla pe o stradă din Râmnicu Sărat. Indivizii i-au cerut buzoianului suma de 1.350 de lei, bani ce le-ar fi fost necesari la spital, unde ar fi avut o rudă internată.

Pentru a fi credibili, cei trei i-au arătat râmniceanului că au bani, dar valută (dolari), pe care i-au pus într-o borsetă şi au asigurat-o cu un lacăt, după care l-au dus cu maşina la domiciliu, i-au lăsat borseta cu valută şi l-au asigurat că se vor întoarce şi îi vor restitui integral cei 1.350 de lei.

După ce au plecat cei trei, bătrânul a deschis borseta, însă a fost surprins când, în locul dolarilor pe care a crezut că i-a primit, a găsit două săpunuri înfăşurate în prosoape de hârtie, fapt pentru care a sesizat Poliţia. Oamenii legii au dat mașina slovacilor în consemn, autoturismul fiind descoperit în scurt timp pe raza orașului Buzău.

În urma verificării mașinii şi a controlului corporal sumar asupra celor trei slovaci au fost găsite o sumă importantă de bani (10.000 euro, 380 dolari şi 2.146 lei) şi mai multe bucăţi de săpun împachetate în şerveţele de hârtie, acestea din urmă fiind găsite alături de dolari, într-o geantă.Cei trei străini au fost preluaţi de poliţiştii de investigaţii criminale de la Poliţia Râmnicu Sărat care au întocmit dosar penal pe numele lor pentru  înşelăciune. În urma cercetărilor, oamenii legii din Buzău au mai descoperit că unul dintre străini era căutat de autoritățile din Cehia.

În timp ce cei trei slovaci au ajuns în mâna polițiștilor, bătrânul naiv care a fost tras pe sfoară de șarlatani și-a recuperat banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.