Pentru că a avut încredere în doi necunoscuţi, un bătrân din comuna Vâlcelele a rămas fără 5.000 de lei, bani puși deoparte pentru zile negre. Cei care l-au tras pe sfoară pe bătrân sunt doi frați din Brăila, în vârstă de 23 și respectiv 25 de ani și au ajuns în mâna Poliției abia acum, la aproape 4 luni de la comiterea fărădelegii.
În 8 august, în jurul orei 08.30, în timp ce se îndrepta către casă, bătrânul de 80 de ani a fost acostat de cei doi frați, unul dintre aceştia recomandându-se drept un coleg al fiului său, care locuieşte în municipiul Bucureşti. Tânărul i-a solicitat bătrânului suma de 5000 de lei, reprezentând diferenţa pe care nepotul acestuia ar mai fi avut-o de achitat, după ce a cumpărat un autoturism de la el.
Bătrânul i-a crezut pe cuvânt pe cei doi și pentru că nu avea acasă suficienţi bani, a mers împreună cu indivizii pe raza municipiului Brăila şi a retras de la o unitate bancară suma de 5000 de lei, pe care le-a înmânat-o fără să se gândească vreun pic că ar putea fi victima unei înșelătorii.
Bătrânul și-a dat seama că a fost ”țepuit” abia spre seară când l-a sunat pe fiul său şi i-a spus ce s-a întâmplat, acesta sesizând imediat Poliția.
Acum, la aproape 4 luni de la comiterea grozăviei, poliţiştii au reușit să dea de urma hoțomanilor. Tânărul de 23 de ani a fost reținut în timp fratele său s-a prezentat în dimineaţa zilei de 28 noiembrie la sediul Poliţiei municipiului Rm. Sărat în vederea audierii.
Poliţiştii cercetează acum dacă cei doi frați mai au la activ și alte fapte de acest gen.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.