Pensionari-7

Consiliul Județean Buzău prin instituțiile din subordine sărbătorește, marți, „Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice” bătrânii din centrele de ocrotire socială din întreg județul. Cu această ocazie Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău organizează diverse activităţi specifice unei zile de sărbătoare pentru vărstnicii din centrele de asistenţă şi îngrijire din Smeeni, Pogoanele și Râmnicu Sărat
La Căminul pentru Persoane Vârstnice Smeeni, va desfaşura începând cu ora 1100 un program artistic realizat cu sprijinul Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, reprezentat prin Gabriela Bolocan, Ion Băicuş, Teodora Bârsan, Alexandru Petcu, Nina Stamate, Diana Ştefănescu, Filofteia Drăghici şi Mădălina Manolache.
De la aceiași oră Centrul de Asistenţă Medico-Socială Pogoanele, a pregătit pentru cei aflați în îngrijire un program de momente artistice pus la cale de elevi ai Liceului Teoretic Pogoanele – Ansamblul „Ciuleandra” şi elevi din cadrul Şcolii Generale cu clasele I-VIII Căldărăşti.
Nu în ultimul rând, la Căminul pentru Persoane Vârstnice “Alecu Bagdat” din Râmnicu Sărat se va organiza începând cu ora 1100 un program artistic cu sprijinul Centrului Cultural „Florica Cristoforeanu” reprezentat prin Grupul Muguraşii Rîmniceni, Grupului Şcolar Economic „Elina Matei Basarab” Rîmnicu Sărat şi a copiilor din cadrul Serviciului „Case de tip familial” şi Centru de zi „Piticii” Rm. Sărat.
Cu această ocazie, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Râmnicu Sărat se va sărbători şi împlinirea a 180 de ani, de când Alecu Bagdat a lăsat prin testament clădirea Căminului pentru persoane vârstnice ce îi poartă numele și unde,în prezent, beneficiază de sprijin şi îngrijire un număr de 70 de bătrâni.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.