Biblioteca Județeană se va închide de săptămâna viitoare pentru a se muta în noul spațiu din Galleria Mall

0

Biblioteca Județeană, instituție de cultură subordonată Consiliului Județean a preluat, marți, noul spațiu în care își va desfășura activitatea în următorii ani pe perioada reabilitării cu fonduri europene și a monitorizării proiectului respectiv. Noul spațiu situat în incinta Galleria Mall a fost amenajat de către societatea care a oferit spre închiriere spațiul în colaborare cu conducerea Bibliotecii Județene pentru a corespunde din toate punctele de vedere desfășurării activității unei biblioteci.

„Astăzi Biblioteca Județeană prin Consiliul județean  preia acest spațiu nou pentru a-și desfășura activitatea în perioada următoare. Eu cred ca este un spațiu adecvat. A fost cea mai buna ofertă atât din puncte de vedere financiar cât și din punct de vedere al utilităților și al spațiului pus la dispoziție.  Aici își vor putea desfășura activitatea într-un cadru adecvat și angajați dar si beneficiari. Spațiul a fost amenajat de firma care deține centrul comercial. Contractul este făcut pe 10 ani pentru că după ce terminăm de reamenajat clădirea vreme de 5 ani nu  vom putea funcționa acolo cu biblioteca, pe perioada de monitorizare a proiectului. Am luat decizia asta pentru ca sediul bibliotecii să nu ajungă în situația fostului spital Brătianu care se găsește într-o avansata stare de degradare.

Perioada de mutare va demara în câteva zile este vorba despre aproape 450 de tone de carte plus încă vreo 200 și ceva de tone de mobilier. Exista o procedură de mutare pentru a nu afecta clădirea odată cu detensionarea acesteia de sub greutatea cărților. Exista o firmă de consultanta care ne ajuta iar armata ne va ajuta tehnic cu mijloacele de transport pentru a căra fondul de carte. De asemenea și proprietarul spațiului ne va pune la dispoziție 2 camioane”, a declarat președintele CJ Petre Emanoil Neagu.

Astfel, vechea locație a Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu se va închide pentru public începând de luni oamenii având totuși posibilitatea să înapoieze cărțile împrumutate. După închiderea pentru public va urma un proces de împachetare și apoi de mutare a fondului de carte și al mobilierului mutare care va fi asistată de o firmă de consultanță care va decide ritmul în care cărțile vor ajunge în noua locație din Galleria Mall. Se estimează ca mutarea propriu-zisă să dureze 4-5 luni după care Biblioteca își va relua activitatea obișnuită.

Este un proiect complex pentru că pe lângă partea de finanțare a venit la pachet cu o serie de măsuri pe care trebuie să le ducem la îndeplinire privind detensionarea clădirii. Va dura mutarea undeva la 4-5 luni în funcție de ce ne va spune consultantul. Proiectul are termen de implementare 47 de luni după care termen de monitorizare 5 ani perioadă în care biblioteca va funcționa în acest spațiu!, a declarat Adriana Nicolae, manager de proiect.

Pentru noul locație în care va funcționa Biblioteca Județeană, Consiliul Județean a închiriat un spațiu în incita Galleria Mall Buzău pentru care va plăti lunar aproximativ 10.000 de euro. Spațiul pus la dispoziție de către proprietare este de 1305 metri pătrați și corespunde din punct de vedere al utilităților necesare. Amenajarea a fot făcută pe cheltuiala proprietarului care a prevăzut inclusiv o sala de mese pentru angajații instituției și care va pune la dispoziția Bibliotecii Județene Vasile Voiculescu și un dispozitiv de igienizat cărți proces prin care vor trece toate volumele care vor fi mutate din sediul ce va fi rabilitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.