Secția de Neuropsihiatrie Infantilă – Secția Exterioară Ojasca a Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță  Săpoca va trata bolnavi infectați cu SARS-CoV-2.

Autoritățile județene au solicitat Ministerului Sănătății transformarea unei secții exterioare a Spitalului Săpoca în unitate de tratare a pacienților Covid-19  în contextul creșterii semnificative a infectărilor cu  coronavirus.

Astfel, în Secția de Neuropsihiatrie Infantilă de la Ojasca, județul Buzău vor fi amenajate 20 de paturi pentru bolnavii COVID-19, care provin din rândul persoanelor cu afecțiuni psihice. Pacienții vor beneficia în această secție atât de supraveghere de specialitate cât și de medicație adecvată, inclusiv cu antiviralele Favipiravir și Molnupiravir.

„Din foarte multe motive, este extrem de important ca pacienții internați pe specificul spitalului Săpoca să poată fi tratați de COVID chiar în acest spital. Ne-am confruntat cu această problemă în valul 4, motiv pentru care în ultimele 2 săptămâni am insistat foarte mult  la Ministerul Sănătății să se aprobe această completare a planului pentru județul Buzău”, declară prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea.

Și directorul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, dr. Gabriela Pîrîu, consideră că decizia Ministerul Sănătății era mai mult decât necesară în contextul creșterii numărului de infectări.

”Bolnavii cu afecțiuni psihice, ca și cei care au săvârșit fapte de natură penală și care necesită internare la Psihiatrie, impun o abordare diferită. De pildă, dacă un astfel de bolnav se infectează cu coronavirus, nu poate fi preluat de un alt spital, pentru că necesită un suport logistic aparte și tratament medical special, și, atunci, măsura de a aloca 20 de paturi bolnavilor COVID este mai mult decât binevenită, ținând cont și de  actualul context epidemiologic, cu un număr, zilnic, însemnat de infectări”, a declarat medicul Gabriela Pîrîu, managerul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță  Săpoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.