Emanoil NEAGU, Cristi BIGIU si Cristinel ROMANESCU

Bugetul județului Buzău pe anul 2014 este în valoare de 225,44 milioane de lei, mai mare cu peste 13 la sută decât în anul precedent. Cu toate acestea, valoarea investițiilor este similară celei de anul trecut, adică puțin peste 74 de milioane de lei iar cea mai mare sumă din buget, adică 87,55 milioane de lei, este „mâncată” de asistența socială. De asemenea, învățământul are alocată o cotă de peste 24 de milioane în care sunt incluse și programele de alimentație a elevilor „Cornul și laptele” dar și „Mărul”.
Nu în ultimul rând, peste 17 milioane de lei vor fi folosiți pentru plombarea și întreținerea drumurilor județene, dar vor exista și sume care vor merge către sport sau către cofinanțări care revin administrației județene în proiecte cu finanțare europeană.
În ceea ce privește infrastructura rutieră, mai multe drumuri de interes județean vor intra în reparații de anvergură. Este vorba despre drumul ce leagă Râmnicu Sărat de Buda, drum care este deja licitat și se va intra în faza de construcție imediat ce vremea va permite. De asemenea, se are în vedere demararea lucrărilor la drumul ce leagă comuna Mărăcineni de Vintilă Vodă, în valoare de peste 50 de milioane de lei, dar și la un drum ce ar trebui să lege comunele Sărulești și Valea Salciei, tronson care pentru localnicii ce au treabă la oraș ar însemna o reducere a distanței cu 30-40 de kilometri.
De asemenea, reabilitarea drumului ce leagă comunele Pârscov și Cozieni, în valoare de peste 30 de milioane de lei, urmează să fie demarată în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală iar conducerea administrației județene mai vizează identificarea surselor de finanțare pentru drumul de la Vintilă Vodă la Plaiul Nucului, în valoare de peste 132 de milioane de lei.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.