carti
Gest lăudabil al profesorilor și elevilor din județul Buzău. Cu toții au pus umărul pentru buna desfășurare a unei campanii initiate de Inspectoratul Școlar prin care se încearcă strângerea de cărți, atât de necesare pentru copiii din Republica Moldova.

Campania a fost demarată după ce recent o delegație din Republica Moldova, din regiunea Cahul, delegație formată din 15 directori de școli gimnaziale și licee, însoțiți de șeful direcției locale de învățământ a venit la Buzău, pentru un schimb de experiență. Profesorii de peste Prut au vizitat școlile din Buzău pentru a veni în contact cu ce se întâmplă și cum funcționează sistemul educational românesc.

Ulterior, autoritățile școlare buzoiene au luat decizia de a iniția o campanie de donație de carte, la care au aderat atât profesorii cât și elevii. Asta după ce dascălii din Republica Moldova s-au plâns că nu au fond de carte, circa 75 la sută din cărțile pe care le au fiind în limba rusă.

Acțiunea de strângere de cărți pentru elevii de peste Prut continuă în școlile buzoiene. Ulterior, volumele strânse vor fi inventariate și vor fi trimise elevilor care au atâta nevoie de ele pentru a învăța în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.