Mobilizare impresionantă a poliţiştilor buzoieni, în week-end.

Peste patru sute de oameni ai legii s-au aflat zilele trecute în judeţ pentru a-i prinde pe răufăcători, indiferent de ce infracţiuni comit ei. Poliţiştii împreună cu jandarmii au efectuat 44 de acţiuni punctuale şi au organizat aproape 80 de filtre pe drumurile ce tranzitează judeţul Buzău. Peste 1.100 de autovehicule au fost oprite în trafic, prilej cu care a fost descoperit şi un autoturism furat. Maşina care figura furată din Italia din septembrie 2010 era condusă de un bărbat de 50 de ani din Vrancea şi a fost oprită în trafic la Poşta Câlnău.  Autoturismul a fost indisponibilizat iar in cauză s-a întocmit dosar penal.

Nici agenţii economici din Buzău nu au avut linişte în week-end. Şi asta pentru că poliţiştii au verificat peste 200 de societăţi comerciale şi unităţi de alimentaţie publică. 1800 de persoane au fost legitimat. În total, au fost aplicate peste 520 de sancţiuni contravenţionale celor prinşi pe picior greşit iar valoarea amenzilor a depăşit 163.000 de mii de lei.

Printre cei traşi la răspundere, în week-end, de poliţiştii buzoieni s-a numărat şi o femeie de 33 de ani din Pătârlagele care s-a ales cu dosar penal pentru că în calitate de administrator la o societate comercială din oraş a pus în circulaţie, fără drept, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, tip sport, cu însemnele unor mărci de renume, identice sau asemănătoare cu mărci înregistrate. Astfel, au fost prejudiciaţi titularii mărcilor respective, iar consumatorii au fost induşi în eroare cu privire la calitatea produselor.

Totodată, articolele expuse la vânzare au fost indisponibilizate de la vânzare şi ridicate în vederea continuării cercetărilor. O altă buzoiană de 45 de ani, administratoră la o societate cu profil panificaţie nu a putut justifica un sold în registrul de casă în sumă de aproape 650 000 lei.

Poliţiştii au mai stabilit că, în perioada februarie – iunie 2010, acelaşi administrator a notificat I.T.M. Buzău că un număr de 39 de salariaţi figurează în şomaj tehnic, însă, în realitate, persoanele respective au lucrat, fără a le fi achitate impozitele şi contribuţiile aferente bugetului asigurărilor sociale de stat.

Acum, femeia este cercetată pentru delapidare, evaziune fiscală şi fals în declaraţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.