Ne văităm de situaţia în care a ajuns sistemul medical românesc însă nu facem mare lucru pentru a depăşi această criză. În mai toate spitalele din ţară, subfinanţarea şi lipsa cadrelor medicale specializate sunt cuvinte de ordine iar autorităţile par că nu fac nimic pentru a rezolva aceste neajunsuri pe care cu toţii la un moment ajungem să le simţim pe propria piele.
La Buzău, e o realitate lipsa medicilor specializaţi în situaţii de urgenţă. Nu o mai spun doar pacienţii ori conducerea unităţii spitaliceşti, ci o spune şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Prezent, vineri, la Buzău, medicul Raed Arafat a vorbit despre criza de medici din Spitalul Judeţean Buzău
„Am avut o discuție și la Unitatea de Primiri Urgențe este o lipsă de personal și încercăm să îi găsim soluții inclusiv cu rezidenții care să vină sa facă gărzi. Am ănțeles că nu sunt probleme cu materialele și medicamentele ci singura problemă e cea a personalului specializat. Este un medicare este in concediu de maternitate, alt coleg de medicină de urgență care este și alți medici de medicină generală cu competențe care fac gărși dar există și un număr de rezidenți pe post care sunt în anul patru și care vor încerca să vină să facă gărzi până vor termina pregătirea și vor prelua postul”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat.
În acest moment, la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Buzău, există câte un singur medic specialist pe medicină de urgenţă pe tură. Prea putin pentru a face față volumului mare de muncă dintr-un spital așa cum este cel judțean de la Buzău. Aceeaşi criză de personal medical este şi la ambulanţă unde însă a fost suplimentat bugetul şi există discuţii pentru completarea schemei de personal.
Pentru a rezolva criza medicilor din Spitalul Județean, secrtetarul de stat în Ministerul de Interne, Mihai Capra, prezent și el vineri la Buzău a făcut apel la autoritățile locale să se implice mai mult în atragerea medicilor care să lucreze în unitățile medicale cu paturi. Capra a solicitat prefectului dar şi autorităţilor locale sprijin pentru cazarea şi transportul medicilor rezidenţi,din alte zone, care ar putea fi astfel atraşi să lucreze la UPU.
În Spitalul Județean Buzău, criza de medici se regăsește la Unitatea de Primire Urgențe, la ORL, Cardiologie, Neurologie, Contagioase și Radiologie.
Cristina DINULESCU
[audio:http://www.observatorulbuzoian.ro/wp-content/uploads/2011/10/Arafat.mp3|titles=Raed ARAFAT]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.