Buzăul, poziționat pe o hartă a rușinii întocmită de jurnaliștii de la publicaţia ”Le Figaro”, după ce autorităţile de la Paris au decis să ia noi măsuri pentru a reduce infracţionalitatea de pe străzi, măsurile care îi vizează în special pe români.

Potrivit jurnaliştilor francezi, multe dintre persoanele certate cu legea care provin din România, sunt originare din județul Buzău. Conform studiului, buzoienii ar fi specializaţi în furtul telefoanelor mobile. Alături de infractorii din Buzău, jurnaliştii îi enumeră şi pe cei din Baia Mare, Brăila, Neamţ, Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Craiova şi Ialomiţa, cei mai mulţi fiind acuzaţi că fură din buzunare sau că se ocupă de clonarea cardurilor dar şi de escrocherii prin acţiuni de caritate.

Jurnaliştii francezi au dat publicităţii harta cu infractorii din România în condiţiile în care de astăzi, la Paris, intră în vigoare noi măsuri pentru reducerea infracţionalităţii. Astfel, este interzisă atât cerșetoria cât și prezentarea de petiții false trecătorilor, pe cel mai frumos bulevard din lume, Champs-Elysees. Măsura este valabilă 6 luni, pentru a include perioada sărăatorilor de iarnă. Această măsură, titrează Le Figaro, vizează cu prioritate grupurile de români, deseori minori, folosiți de rețelele mafiote. De altfel, ministrul de Interne francez anunţa ieri că numărul infractorilor români din Paris a crescut cu aproape 90% în ultima perioadă. Potrivit ministrului, numai anul acesta au fost reţinuţi de poliţişti 4.800 de români față de 2.500, în aceeași perioadă din 2010.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.