Alex Nicolau_Belluno World Cup
Alexandru Nicolau este la un pas de a deveni pentru a doua oară campion mondial la Parașutism – precizia aterizării, categoria Juniori. După primele patru etape, românul conduce în clasament cu 260 de puncte, urmat de cehul Bonifac Hajek, cel care a și câștigat etapa de la Belluno.

În Italia, Alex s-a clasat pe poziția a doua, cu 11 puncte, reușind ca trei dintre cele opt salturi să atingă perfecțiunea. Efortul este unul foarte mare, pentru că sportivul părăsește avionul la o înălțime de aproximativ 2.000 de metri și trebuie să aterizeze pe un disc al cărui centru are doar 1 centimetru.

Red Bull Ordinul Smaranda in Bucharest Romania on 4th June 2014

“Spre deosebire de celelalte trei etape anterioare, acum vremea a ținut cu noi. Chiar dacă în aceeași zi am avut parte de mult soare, dar și ploaie, asta nu ne-a împiedicat să avem condiții foarte bune de concurs și cred că asta s-a văzut și în rezultate, acestea fiind foarte bune. Mă bucur că m-am detașat de ocupantul locului doi și sper să mențin ecartul și după cele două etape care au mai rămas până la finalul sezonului”, a spus Alexandru Nicolau.

Tânărul buzoian mai are de participat în acest sezon la două etape din Parachute World Cup Series 2014. Este vorba despre competiția de la Thalgau, în Austria care va avea loc între 05-07 septembrie și ultima între 24-26 octombrie, concurs  ce se va desfășura la Locarno, în Elveția.

 

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.