Buzoienii racordați la sistemul de încălzire centralizat rămân fără căldură la calorifere după ce producătorul de energie termică Ecogen Energy a anunțat că va sista livrarea agentului termic cu data de 1 aprilie 2019 din cauza imposibilității achitării facturilor către furnizorul de gaze naturale.

Văzându-se într-o asemenea situație, reprezentanții RAM Buzău și ai municipalității au declarat că situația invocată de producătorul de energie termică nu are nici o legătură cu RAM și că o eventuală oprire a agentului termic este evident ilegală.

„Nu există nici un motiv de întrerupere a energiei termice pentru că din contractul care îl avem furnizarea energiei termice poate fi întreruptă în caz de forță majoră, război, calamități naturale sau la încetarea contractului prin neîndeplinire a obligațiilor contractuale ceea ce nu este cazul. Din punct de vedere al relației  contractuale nu există nici un motiv de a întrerupe furnizarea agentului termic. De când s-a răcit primim telefoane să nu întrerupem agentul termic mai ales că până sâmbătă sunt prognozate temperaturi  mici”, a declarat directorul RAM Buzău, Aurel Gubandru.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune, de asemenea, că gestul celor de la Ecogen Energy de a întrerupe furnizarea agentului termic este nefondat și ilegal. Primarul a transmis o scrisoare celor de la Ecogen Energy prin care le solicită o serie de clarificări.

„ Stimate domnule  administrator, suntem consternați de conținutul adresei dumneavoastră prin care ne înștiințați  de sistarea agentului termic. RAM Buzău are achitat în termenul scadent toate facturile fiind două facturi neachitate dar care nu au ajuns la scadență. Mai mult, RAM Buzău a achitat în avans în ianuarie 8 milioane de lei pentru ca Ecogen să își achite la rândul ei în avans furnizorul de gaze(lucru pe care se pare că nu l-a făcut).

Unitatea administrativ teritorială  nu a dat curs cererii Ecogen de majorare a prețului gigacaloriei pentru că fundamentarea prețului solicitat nu era completă și corectă fapt care a fost confirmat și de ANRE. Considerăm inadmisibil gestul dumneavoastră de a acționa în sensul opririi energiei termice a locuitorilor municipiului Buzău pentru că răspunderea achitării debitelor revine exclusiv, conform legii, acționarului și administratorul societății care nu este unitatea administrativ teritorială”, a declarat primarul Constantin Toma.

Pentru a dezamorsa situația în care s-a ajuns, reprezentanții municipalității au programat pentru vineri o întâlnire cu reprezentanții RAM Buzău, Ecogen Energy și ai furnizorului de gaze naturale.

Reprezentanții RAM Buzău dau asigurări că societatea va avea posibilitatea asigurării apei calde menajere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.