Tenisul de câmp a devenit unul dintre sporturile cu mare atracţie şi în rândul copiilor,mulţi hotărându-se să-i desluşească tainele, într-un cadru organizat. Mai precis la cluburile de profil, acolo unde începe drumul spre performanţă, însă, totul cu răbdare şi multă muncă. Şi cum sportul înseamnă în primul rând sănătate dar şi disciplină, cei care îl practică se pot considera din start, câştigători. ,,Mens sana in corpore sano!”

Un exemplu este şi cel al buzoiencei Mara Maria Roşca(6ani), o fetiţă cu un chip angelic, foarte inteligentă, plină de energie, extrem de ambiţioasă şi care excelează şi la şcoală unde, pentru a doua oară, a obţinut punctaj maxim la concursul ,,Gazeta Matematică Junior ”. Primii paşi în tenisul de câmp i-a făcut în vara anului trecut după ce a urmărit-o la televizor pe preferata sa Simona Halep, care triumfa la Roland Garros. A mers la ,,Tenis Club Alex Nicolas” unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Narcis Nica şi încă de la început, Mara Maria a impresionat prin dorinţa acerbă de a executa  loviturile cât mai corect, calităţile motrice şi capacitatea de concentrare, una peste nivelul specific vârstei. Toate acestea au făcut ca ea să fie inclusă în categoria copiilor de perspectivă ai clubului.

,,Vârsta la care a început să practice acest sport este una potrivită iar calităţile psiho-motrice îi permit să se dezvolte ca sportiv. Plăcerea şi bucuria arătate de Mara Maria la pregătire emană o energie pozitivă ceea ce face ca eficienţa antrenamentului să crească însă fără a resimţi efortul depus. Lovitura preferată a Marei este forehand-ul in cross”, a punctat antrenorul Narcis Nica.

Elevă în clasa 0  la Şcoala Generală Nr.11 Buzău, Mara Maria Roşca se bucură de sprijinul necondiţionat al părinţilor şi aşteaptă cu mare nerăbdare participarea la turneele de tenis.

Adrian SOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.